Oferte locuri de munca top

Primăria Sibiu alocă 144 milioane lei investiţiilor

Sibiu27Turnul Sfatului dinspre podul minciunilorBugetul secţiunii dezvoltare a Primăriei Sibiu va fi în acest an de 144 de milioane lei, din care 80% se duc spre investițiile primăriei și 20% către investițiile serviciilor publice.

Peste 70 de milioane de lei sunt prevăzute pentru reparațiile la străzi, reprezentând mai mult de 20% din sumele alocate la secțiunea de funcționare.

Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, a precizat:
„De la Comunitatea Europeană ne așteptăm să primim în jur de 11 % din veniturile anului 2015. Aici sunt incluse și subvențiile pe care le primim de la bugetul de stat pentru derularea proiectelor europene.”

Aproape 85 milioane lei pentru continuarea proiectelor de străzi, poduri şi viaducte

În construcţia noului pod din zona Cibin va fi investită suma de 12,5 milioane lei. Până în prezent s-a demontat vechea structură, s-au deviat rețelele de utilități și s-a mutat stația hidrologică, s-a amenajat o pasarelă pentru pietoni și se lucrează la foraje pentru pilele podului.

Proiectul de modernizare a străzilor Petru Maior, Lăptăriei, Ecaterina Teodoroiu, Bujorului, Mureșului, Crișului, Ghețăriei, Traian Demetrescu, Viile Sibiului, Odessa, pentru care se vor investi 6,18 milioane lei, se află în etapa de achiziţie lucrări.

De asemenea sunt licitate lucrările de modernizare a străzilor Lamarc, Crinilor, General Aldea Sandu, Tohan, Petru Poni, Vânătorilor, Zorilor, Ciocârliei, Albinelor, Prometeu, Ceaikovski, Oltețului. În 2015 proiectul de modernizare va beneficia de alocări dr 2,85 milioane lei, însă valoarea sa totală este de 13,76 milioane lei.

În ceea ce priveşte construcția viaductului Mihail Kogălniceanu – Calea Șurii Mici până în prezent s-a construit structura de rezistență a viaductului, s-au deviat rețelele de utilități și acum se lucrează deja la suprastructură. Valoarea totală a proiectului este de 28,97 milioane lei, iar alocarea pentru anul acesta este de 20,11 milioane lei.

Continuă şi proiectul de modernizare a străzilor Măgheranului, Calea Gușteriței, Macaralei, Oțelarilor – valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 18 milioane lei, din care alocarea pentru 2015 de 17,5 milioane lei.

Pentru reabilitarea imobilului situat în Piaţa Mică nr. 22 a fost rezervată suma de 7,24 milioane lei. Procedura de achiziție a lucrărilor este în curs de desfăşurare.

Lucrările la Spitalul de Pediatrie continuă

În 2015 vor continua lucrările de construire a unui nou corp de clădire la clinica de pe strada Pompeiu Onofreiu, care să găzduiască Centrul de Cercetare și telemedicină în bolile neurologice la copii, proiect finanțat din fonduri structurale. Lucrările se vor finaliza în cursul anului 2015, alocările pentru acest an fiind de 34,67 milioane lei. Până în prezent a fost construit noul corp și au început intervenţiile la finisajele interioare. Anul acesta se va finaliza amenajarea și dotarea cu echipamente a noului spațiu. Valoarea totală a proiectului este de 43,89 milioane lei.

Alocare de 19,13 milioane lei pentru lucrări noi

Cel mai mare proiect nou ce va începe în acest an vizează modernizarea străzilor Munteniei, Principatele Unite, Strungului, Drumul Ocnei. Investiţia totală va fi de 13,59 milioane lei, din care alocarea pentru 2015 de două milioane lei.

De asemena, va demara proiectul de modernizare a străzilor Ana Ipătescu, Niță Octavian, Mălinului – valoare proiect de 10,3 milioane lei, alocare 2015 în valoare de două milioane lei.

Intră în implementare şi proiectul de reabilitare drum vechi, trotuare, zid de sprijin și iluminat public în Păltiniș – valoare proiect  9,58 milioane lei, alocări 2015  în sumă de 500.000 lei.

Sus