Oferte locuri de munca top

Primăria Cluj va cumpăra Muzeul Farmaciei

downloadPrimăria Cluj a decis să achiziţioneze clădirea ce găzduieşte Muzeul Farmaciei din oraş. Valoarea imobilului este estimată la 1 milion de euro.

Muzeul Farmaciei îşi desfăşoară activitatea în clădirea aflată la adresa str. Regele Ferdinand, nr.1, Piaţa Unirii şi ocupă doar un sfert din imobil.

Imobilul a fost retrocedat în 2011 ultimei familii de farmacişti ce l-a deţinut, familia Hintz, care s-a hotărât să-l scoată la vânzare.

Având în vedere că exista posibilitatea ca muzeul să fie evacuat, locuitorii oraşului Cluj-Napoca au lansat o campanie pentru menţinerea muzeului în spaţiul pe care îl ocupă în prezent. “ […] clujenii au la rândul lor dreptul să nu rămână fără un muzeu cu adevărat special; mutarea colecţiei într-o altă clădire, oricât de frumoasă, ar răpi aerul de autenticitate care face din Muzeu un obiectiv unic.”, precizează susţinătorii Muzeului Farmaciei.

Primăria va cumpăra doar partea care cuprinde Muzeul Farmaciei, construcţie în suprafaţă totală de 224,24 mp, dispusă la subsol 60 mp şi parter 164,24 mp şi terenul aferent, cotă parte.

Casa Hintz, un monument istoric în sine, este imobilul în care a funcţionat prima farmacie existentă vreodată în Cluj, în 1573. Clădirea găzduieşte Muzeul Farmaciei din anul 1954.

 

Sus