Oferte locuri de munca top

Preturile locuintelor au crescut cu peste 8% in ultimul an

Prețurile locuințelor cresc de la an la an, ceea ce arată că piața imobiliară și-a revenit după criza economică, potrivit consultanților imobiliari. Indicii calculați de aceștia atestă ceea ce fiecare dintre noi a resimțit pe piață, și anume scumpirea locuințelor.

Indicele Proprietăților Rezidențiale a înregistrat creşteri atât în ceea ce priveşte evoluţia de la an la an, de 8,3%, cât şi în cea trimestrială, de 1,0%, în al doilea trimestru al anului 2017, potrivit raportului Eurobank Property Services (EPS).

Variaţia anuală pozitivă a indicelui naţional este consolidată cu o creștere de 1,5% a prețurilor/an, în ultimii cinci ani, dar şi cu trendurile ascendente înregistrate la nivel regional, fapt care evidenţiază revenirea pieţei.

Astfel, indicele prețurilor din București a prezentat o creștere de aproape 0,7% în trimestrul al doilea din 2017, în timp ce pentru zona București Centru creșterea trimestrială a fost de 1%.

Evoluţia indicilor individuali aferenţi celor mai mari unsprezece orașe din România indică o performanţă trimestriala stabilă, datorată atât corelărilor, cât și corecțiilor pe termen scurt. Mai mult, analiza de la an la an pentru București, Iași, Cluj, Oradea și Galați prezintă o tendință ascendentă de 3% în medie.

De asemenea, preţurile proprietăţilor noi au atins o creștere anuală de 3,4% la nivel național, iar cele din Capitală continuă şi ele evoluţia pozitivă.

Ca urmare, sugerează, în ansamblu, tendinţa de creştere a pieţei, în special în orașele mari. Rămâne însă ca evoluţiile din următoarele trimestre să confirme această estimare.

Eurobank Property Services (EPS) analizează trimestrial evoluţia Indicelui Proprietăţilor Rezidenţiale pentru piaţa din România, acesta fiind bazat pe date istorice care acoperă o perioadă de 12 ani, începând din 2005.

 

tabel-eurobank

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constru

Sus