Oferte locuri de munca top

Preturile apartamentelor in scadere cu 0,7 % in S1

2534.jpgLa nivel national preturile apartamentelor au inregistrat o scadere de 0,7% in primul semestru  si o scadere de 1,7 procente in ultimele 12 luni.
Micile variatii din ultimele 6 luni au fost resimtite pe piata libera mai degraba ca o stagnare a preturilor. Acesta este insa un semnal bun, o nota de optimism pe segmentul rezidential, pe care estimam o crestere moderata pe termen mediu si lung”, a declarat Adrian Crivii, presedintele companiei de consultanta Darian.
La apartamentele vechi cea mai mare scadere a preturilor a fost inregistrata in Arad si Pitesti, unde preturile au scazut cu 3,2% , Cluj unde s-a inregistrat o scadere de 2,3% si Craiova, cu -2,2%.  In Bucuresti preturile de tranzactionare s-au stabilizat inregistrandu-se o scadere de aproximativ 0,1% in ultimele 6 luni. Astfel pretul mediu la nivel national este de 644 euro/mp. Preturile pe acest segment au scazut cu 41% fata de 2008, potrivit unui studiu la nivel national efectuat de compania Darian.
La apartamentele noi s-a inregistrat in ultimele 6 luni o tendinta de  apreciere a preturilor si o scadere anuala de 0,7 %.  Pretul mediu unitar la nivel national pentru acest segment este de 757 euro/mp.  Dintre orasele mici de tranzactionare s-au inregistrat in Focsani si Ramnicu Valcea cu peste 750 euro/mp si cele mai mici preturi in Baia Mare, sub 480 euro/mp. Preturile apartamentelor noi s-au depreciat cu 33% in ultimii 6 ani.

Studiul a fost efectuat pe cele 41 de orase resedinte de judet cu accent pe 15 poli urbani de crestere si ia in considerare preturile de tranzactionare.

Sus