Oferte locuri de munca top

Premier propus de la Ministerul Dezvoltarii

Sevil Shhaideh este propunerea de prim-ministru  a coaliției de guvernare PSD – ALDE și va putea fi primul premier de sex feminin din istorie. Demnitarul a fost recomandat de cele două partide în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni și, cel mai probabil, președintele Klaus Iohannis o va desemna oficial după încheierea discuțiilor cu celelalte partide.

„Aveam dreptul să solicit pentru mine postul de prim-ministru, dar am ținut cont de două lucruri: de declarațiile președintelui și de o lege în vigoare”, a declarat Liviu Dragnea, după încheierea consultărilor.

Potrivit afirmațiilor făcute de liderul PSD, pe Sevil Shhaideh, membru al partidului din anul 2015, o recomandă „capacitatea de muncă, știința administrației, viziunea de dezvoltare”, dar și cunoașterea „activității tuturor ministerelor”.

Sevil Shhaideh  este secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, începând cu anul 2012, când Liviu Dragnea primea portofoliul acestui minister. Ba mai mult, în 2015, în Cabinetul Ponta, a fost la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale.

CV-ul lui Sevil Shhaideh arată că viitorul premier a fost, timp de aproape 20 de ani, director de servicii în CJ Constanța.

Din punct de vedere al formării profesionale, în anul 1987, Sevil Shhaideh a absolvit Academia de Științe Economice, Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică. Viitorul șef al Guvernului are diplome ce atestă calitatea de expert în administrație publică și manager ONG la organizația internațională USAID, SUA (1995 și 2001), dar și titlul de auditor, în urma unui curs susținut la TUV Institution (2003).

Între anii 1987 și 1991, a ocupat poziția de analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța, iar, în anul 1991, a devenit managerul Sistemelor Informatice la Direcția de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța, pentru ca, în anul 1993, să fie numită director al Sistemelor Informatice în CJ Constanța.

În perioada 2007-2012, Sevil Shhaideh a condus Direcția Generală de Proiecte din CJ Constanța.

În același timp, viitorul prim-ministru a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, perioadă care a coincis cu mandatul lui Liviu Dragnea în fruntea CJ Teleorman.

Începând cu anul 2000, este președintele Asociației Naționale a Informaticienilor din Administrația Publică.Dintre principalele atribuții pe care Sevil Shhaideh le-a avut de-a lungul activității profesionale, amintim coordonarea proiectelor cu finanțare europeană și elaborarea de amendamente legislative care reglementează administrația publică locală.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus