Oferte locuri de munca top

PMB vrea sa cumpere 6 ha pentru construirea de locuinte

Primăria Capitalei vrea să cumpere un teren cu suprafața de peste 6 hectare în vederea dezvoltării unui ansamblu de locuințe. Negocierile pentru achiziţionarea acestui teren vor demara imediat după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti va aproba proiectul de hotărâre, inclus pe ordinea de zi a şedinţei din această săptămână.

Terenul pe care Primăria vrea să construiască locuințe este situat pe strada Vâlsăneşti, nr. 1A, în sectorul 3 și are o suprafaţă totală de 60.674 de metri pătraţi.

Reprezentanții PMD susțin că terenul este pretabil pentru construirea unor ansambluri de locuinţe sociale. Acestea vor fi destinate categoriilor sociale defavorizate care nu își permit achiziționarea unei locuințe de pe piața liberă.

Terenul aparține firmei Monolit – Antrepriza de Construcții Montaj nr. 3 SA(aflată în insolvență, reprezentată de PDA Insolvency SPRL), din grupul Romconstruct, controlat de Marius-Ionuț Turcu, moștenitor al defunctului om de afaceri Vasile Turcu.

Terenul a fost scos la licitaţie anul trecut la un preţ de circa 5 milioane de euro.
Acest viitor ansamblu face parte din cele şapte ansambluri de locuinţe sociale şi pentru tineri promise de PMB şi cuprinse în bugetul din acest an.

Primăria Bucureștiului a alocat în bugetul pentru acest an 753.000 de euro pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru şapte ansambluri de locuinţe sociale şi pentru tineri, trei în Sectorul 5, două în Sectorul 4, una în Sectorul 2 şi una în Sectorul 3.

Una dintre problemele cu care se confruntă municipiul Bucureşti şi pe care municipalitatea dorește să o rezolve cât mai rapid este deficitul de locuinţe.

 

Citiți și:

Proiect nou cu circa 250 de apartamente in Bucuresti

Credit de 60 mil euro pentru eficienta energetica a cladirilor publice

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus