Oferte locuri de munca top

Pista Aeroportului Iasi, gata de inaugurare

1024px-Iasi_airport.cristiburNoua pista (flexibila) a Aeroportului International Iasiva fi inaugurata in aceasta saptamana.

Lucrarile la noua pista a Aeroportului Iasi au inceput in data de 7 august 2013. Insarcinata cu executia a fost Asocierea Max Boegl Romania, SC Vega “93 SRL si SC UTI Grup SA, care a castigat licitatia pentru proiectarea si executia lucrarilor in vederea realizarii suprafetelor de miscare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 metri. Valoarea contractului s-a ridicat la suma de 139 milioane de lei, fara TVA.

Referitor la finalizarea lucrarilor la acest obiectiv de investitii Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a precizat:

„Am dat ultima hotarare de Consiliu care permite Iasului sa acceseze fonduri europene avand in vedere ca ordinul de la Ministerul Transporturilor a venit in urma cu o saptamana. Astfel, vom recupera de la Uniunea Europeana 56,7 milioane de euro, care reprezinta contravaloare pistei pe care o finalizam acum, a platformei extinse pentru parcarea aeronavelor si a unui nou terminal.

Joi, 14 august, a fost ultima zi in care vechea pista a fost functionala. „Vechea pista va beneficia de un alt statut, devenind o cale de rulare. Pentru urmatoarele cinci zile aerogara ieseana va fi inchisa pentru ca trebuie realizata jonctiunea intre noua pista si platforma de imbarcare-debarcare. Dar nu este o veste rea, pentru ca acest lucru se datoreaza faptului ca vom da in operare noua pista, cea mai moderna pista flexibila din Romania”, a afirmat domnul Bodea.

Proiectul de modernizare a Aeroportului Iasi se ridica la suma de 56,7 milioane de euro. Obiectivele majore propuse a fi realizate sunt proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi, cu lungimea de 2.400 metri (contract aflat in derulare), extinderea suplimentara a platformei parcare aeronave si constructia unui nou terminal de pasageri, de trei ori mai mare decat cel existent.

Sus