Oferte locuri de munca top

Piata imobiliara din Constanta s-a stabilizat

Constanta_PanoramaEvolutia din prima jumatate a anului 2014 demonstreaza o tendinta de stabilizare a preturilor, valoarea locuintelor pozitionandu-se aproape de nivelul minim. Acelasi lucru se intampla si cu birourile, pentru care chiriile au ramas neschimbate in ultimele 6 luni. Astfel se prezinta piata imobiliara din Constanta in primul semestru din 2014, potrivit unui studiu realizat de societatea de consultanta si evaluare Darian.

Pretul de vanzare al apartamentelor vechi din Constanta s-a situat in semestrul 1 din 2014 la o medie de circa 839 de euro pe metrul patrat, aproximativ la acelasi nivel cu cel de la inceputul anului 2013 si cu aproximativ 37% mai mic fata de perioada de inceput a crizei, anul 2008.

In cele mai scumpe zone ale orasului – Centru, zona Peninsulara, Faleza Nord – apartamentele vechi cu doua camere, de exemplu, s-au vandut cu preturi cuprinse intre 920 si 1.100 euro/mp, in timp ce pentru acelasi tip de apartamente din zone mai slab cotate, cum ar fi CET sau I.C Bratianu, preturile au fost cuprinse intre 880 si 950 euro/mp.

In ceea ce priveste apartamentele noi, si pretul acestora a stagnat pe parcursul anului 2014, fata de perioada de inceput a crizei imobiliare, anul 2008, scaderea fiind insa de aproximativ 34%.

Si preturile terenurilor pentru dezvoltari imobiliare a stagnat in ultimele 6 luni, fiind o urmare fireasca a scaderilor continue inregistrate de la inceputul crizei imobiliare, din 2008 reducerea fiind de aproximativ 75%.

Raportul privind analiza pietei imobiliare realizat de Darian mai releva faptul ca preturile de inchiriere ale spatiilor de birouri din Constanta se mentin constante pe parcursul anului 2014. Chiriile pentru spatiile de birouri de clasa A s-au situat intre 7,5 si 13 euro pe metrul patrat, in timp ce chiriile spatiilor de clasa B se situeaza intre 6,5 si 11 eur/mp.

Sus