Oferte locuri de munca top

Penurie de spaţii de închiriat la debutul toamnei

titOdată cu venirea toamnei şi începerea anului universitar se anunţă şi o nouă vânătoare pentru cele mai convenabile locuinţe de închiriat în marile oraşe universitare.

Pe segmentul chiriilor asistăm la o criză de oferte, în condiţiile unei supracereri venită din prăbuşirea vânzărilor în perioada de criză. La aceasta se adaugă, în septembrie, zeci de mii de studenţi care nu au acces la locurile din cămine. În această perioadă, în cursul unei săptămâni, apar mai puțin de 4.000 de apartamente de închiriat cumulat în cele mai mari cinci orașe din țară, mult sub cerere. Studenţii, dar și ceilalți chiriași sunt într-o cursă contracronometru, un apartament cu un preț bun putând fi închiriat și în câteva ore”, afirmă Adrian Erimescu, director general Imobiliare.ro.

În Bucureşti, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună. Pentru aceşti bani poate fi închiriată o garsonieră nemobilată În zona Basarabia. Locuinţa dispune de o suprafață de 35 de metri pătraţi utili şi este situată la ultimul etaj al unui bloc cu opt nivele, construit în anul 1991, potrivit unui studiu realizat de portalul Imobiliare.ro.

La 180 de euro pe lună este dată la închiriat o garsonieră colet mobilată şi utilată din zona Rahova–Mărgeanului. Situată la etajul patru din opt al unui bloc din 1984, locuinţa are 40 de metri pătraţi utili.

Tot 150 de euro este nivelul de pornire al chiriilor pentru apartamentele cu două camere. De exelu, la acest preţ poate fi închiriat un apartament bicameral nemobilat în zona Cora Pantelimon. Acesta este alasat la etajul opt din zece al unui bloc din 1978 şi acesta are o suprafaţă de 50 de metri pătraţi utili.

În zona Titan–1 Decembrie 1918, o locuință similară ca suprafaţă și etaj, dar mobilată și utilată, are o valoare de listare de 200 de euro pe lună.

Tot de la 200 de euro pe lună pornesc preţurile pe segmentul apartamentelor cu trei camere. Cu atât poate fi închiriată, în zona Pantelimon, o unitate locativă de 60 de metri pătraţi utili, nemobilată, situată la etajul şapte din zece al unui bloc construit înainte de 1990.

În Vitan, o locuinţă de 55 de metri pătrați utili, situată la parterul unui bloc cu patru etaje, are un preţ cerut de 230 de euro pe lună; construită în 1975, aceasta este colet mobilată şi utilată.

În Timişoara, chiriile la garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună în zona Colex Studenţesc. Apartamente cu două camere pot fi găsite în zona Piaţa Operei de la 200 de euro. Cel mai ieftin apartament cu trei camere, situat în zona Mircea Cel Bătrân–Cetăţii este oferit pentru 180 de euro pe lună.

În Braşov, o garsonieră nemobilată din zona Uzina 2 poate fi închiriată cu 125 de euro pe lună, în ti ce pentru apartamentele cu două camere din zona Astra proprietarii cer minim 170-180 de euro pe lună. În cartierul Blumana, poate fi închiriat un apartament cu 3 camere pentru doar 200 de euro pe lună.

În Cluj-Napoca, chiriile cerute pentru garsonierele mobilate şi utilate din cartierul Mănăştur pornesc de la 150 de euro pe lună. În zona Baciu, un apartament cu două camere, nemobilat, are un preţ cerut de 200 de euro pe lună. În zona Grigorescu, proprietarul unui apartament cu trei camere, solicită 250 de euro pe lună.

În Iaşi, chiriile sunt mai mici. Astfel, pentru doar 130 de euro pe lună poate fi ocupată o garsonieră în zona Nicolina. În zona Gară, un apartament cu două camere, mobilat şi utilat, are un preţ cerut de 150 de euro pe lună. În zona Bucium, un apartament nou, cu trei camere, este disponibil spre închiriere cu 200 de euro pe lună, conform aceluiaşi studiu.

 

Sus