Oferte locuri de munca top

Pentru profesionistii in achizitii publice – ProcurCompEU

A fost lansat un instrument destinat profesionalizării achizițiilor publice, denumit ProcurCompEU. Acesta oferă o referință comună pentru profesioniștii din domeniul achizițiilor publice în Uniunea Europeană și în afara acesteia, prin definirea a 30 de competențe cheie.

Este un set de instrumente voluntare, gratuite și complet personalizabile. Ajută autoritățile, entitățile contractante și persoanele să definească ceea ce este necesar pentru ca acestea să își poată îndeplini bine sarcinile, să identifice lacune și să instituie măsuri specifice de învățare și de dezvoltare pentru eliminarea acestor lacune.

ProcurCompEU poate fi utilizat de:

* Persoane pentru a identifica competențele pe care le pot dezvolta în continuare și pentru a concepe un traseu de dezvoltare personală și de carieră.

* Organizații pentru a evalua și a consolida capacitatea funcției lor de achiziții publice de a răspunde priorităților de politică ale organizației.

* Furnizorii de formare pentru a elabora programe cuprinzătoare de formare și de studiu.

Pachetul ProcurCompEU conține:

* o matrice de competențe, care definește competențele și abilitățile pe care profesioniștii în achiziții publice ar trebui să le aibă în funcție de rolul pe care îl îndeplinesc;

* un instrument de autoevaluare, pe care profesioniștii din domeniul achizițiilor publice și organizațiile îl pot utiliza pentru a-și evalua nivelul de competență și de maturitate organizațională;

* un curriculum privind formarea, care va ajuta la dezvoltarea unor programe de formare adecvate;

* un studiu privind profesionalizarea achizițiilor publice în UE și nu numai, care face bilanțul gestionării resurselor umane bazate pe competențe, în țările UE și în anumite țări terțe.

Pachetul ProcurCompEU este disponibil pe site-ul web al Comisiei Europene și poate fi descărcat gratuit, inclusiv în limba română.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus