Solplanet x AeroFix

Pe drumurile judetene din Cluj vor fi facute lucrari de peste 103 milioane lei

Programul de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene din Cluj presupune o valoare a lucrărilor de nu mai puţin de 103 milioane lei. Sunt vizate peste 28 drumuri judeţene.

Va fi asigurată finanţarea lucrărilor deja începute, dar şi pentru demararea unor noi investiţii, potrivit reprezentanților CJ Cluj.

Programul de lucrări de modernizare și reabilitare, precum și programul de lucrări de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene din Cluj pentru anul 2017 sunt în curs de aprobare.

Valoarea totală a lucrărilor pe drumurile județene propuse este de 103,45 milioane lei, cu TVA inclus.

Propunerea președintelui Consiliului Județean Cluj este ca 75 milioane lei din împrumutul contractat în acest sens de forul administrativ județean să fie folosiți, într-o primă etapă, pentru demararea lucrărilor de investiții la șase drumuri județene, respectiv DJ 109C  Gherla – Țaga – Cămărașu, DJ 107M Luna de Sus-Băișoara-Buru-Limita de Județ, DJ 109A  Chinteni-Vultureni-Recea Cristur-Dealu Jurcii, DJ 150 Viișoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu, DJ 107L Petreşti – Lita și DJ 107R Muntele Băişorii – Muntele Mare.

“Acest extrem de complex program de reabilitare și modernizare a drumurilor județene pe care l-am conceput are o amploare fără precedent, lucrările urmând să înceapă, în cel mai scurt timp posibil, pe nu mai puțin de 28 de drumuri de pe întreg teritoriul județului. Acest fapt va genera, cu certitudine, o accelerare a ritmului de dezvoltare a economiei Clujului și un plus de bunăstare pentru toate comunitățile din județ”, a declarat, președintele Consiliului Județean Cluj

Va fi asigurată finanţarea necesară pentru lucrările de investiții deja începute și a căror execuție nu a fost încheiată. Suma propusă pentru finalizarea a 14 tronsoane de drumuri județene este de 14,11 milioane de lei cu TVA.

Drumurile pe care se vor continua și, respectiv, finaliza lucrările sunt: DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, DJ 103J DN1R – Sâncraiu – Aluniş, DJ 107N Gura Rîşca – Someşu-Rece, DJ 107N Băişoara – Valea Ierii, DJ 109B Fundătura – Corneşti, DJ 108B limita cu județul Sălaj – Bobâlna – Viile Dejului,  DJ 182E Chiuieşti – Mănăstirea Caşiel, DJ 172F  Gherla – Mintiul Gherlii – Mica, DJ 172F  Mica – limita județului Bistriţa-Năsăud, DJ 161B Turda – Bogata – Călăraşi, DJ 161H DN16 – Suatu, DJ 161E Habadoc – Buza – Feldioara – Hodaie, DJ 105T Cluj-Napoca – Berind – DN1F și DJ 109D Jucu de Sus – DN1C.

Din totalul sumei propuse, o finanțare în cuantum de 896.060 lei urmează să fie asigurată din Programul Național de Dezvoltare Locală.

În ceea ce privește demararea unor noi lucrări de execuție, sunt vizate opt drumuri județene conform acordului Cadru încheiat între Consiliul Județean Cluj și asocierea Samus Construcţii S.A, Construct Perom S.R.L și Via Procons S.R.L.

Astfel, vor intra în reabilitare și modernizare drumurile DJ 151C limită cu județul Mureş – Tritenii de Jos, DJ 161C Iclod – Aluniş, DJ 161C Aluniş – Corneni, DJ 107F limita cu județul Alba – Luncani, DJ 108N Aghireşu (DJ108C) – limita cu județul Sălaj, DJ 103H Săcuieu – DJ 108C, DJ 161A Iuriu de Câmpie – Ceanu Mare și DJ 109V Cluj Napoca – Pădureni – Satu Lung – Giula, suma prevăzută fiind de 8,50 milioane lei.

Sumelor alocate pentru continuarea lucrărilor deja începute și, respectiv, pentru demararea unora noi, li se adaugă o serie de alte fonduri cu titlul de cheltuieli de investiții, în cuantum de 5,84 milioane lei. Acestea sunt necesare pentru întabularea drumurilor județene, audit și inspecție de siguranță rutieră, verificare tehnică proiecte, expertize tehnice drumuri și poduri, laborator de analize pentru lucrările de drumuri și poduri, DALI și proiecte tehnice de drumuri și poduri.

 

arena-constructiilor-martie-2017

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia martie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus