Oferte locuri de munca top

Parc tematic din fonduri europene la Rasnov

Un parc tematic „Jurassic Parc” se va construi in Rasnov, singurul de acest fel din Europa de Vest, in urma unei investitii de peste 4 milioane de euro din fonduri europene.
Constructorul este HCL Sfantu Gheorghe iar lucrarile au inceput deja, potrivit fonduri-structurale.ro. In parc se vor instala 80 de dinozauri, din care 30 in marime naturala de pana la 10 m inaltime. Parcul va avea sala de conferinte, locuri de joaca, restaurant si 60 de locuri de cazare.
Uniunea Europeana a acordat fonduri pentru un astfel de parc in Croatia iar in Europa mai exista un singur parc de acest fel, in Austria.
Rasnovul a fost ales ca locatie datorita turistilor pe care ii atrage in fiecare an si proiectelor in desfasurare care vor schimba fata cetatii medievale. Astfel in acest moment se construieste un lift inclinat pentru accesul in cetate in valoare de 13 milioane de lei, statiunea are o baza pentru sporturile de iarna iar centrul istoric va fi transformat in zona pietonala tot printr-un proiect european, potrivit Primariei Rasnov.

Sus