Oferte locuri de munca top

Papalekas face încă o achiziţie în Bucureşti

Nusco Tower

Nusco Tower

Fondul de investiţii Globalworth, controlat de Ioannis Papalekas, va cumpăra clădirea de birouri Nusco Tower, dezvoltată de omul de afaceri italian Michele Nusco în zona Barbu Văcărescu a Capitalei. Tranzacţia a fost negociată la suma de 46 milioane de euro şi urmează să fie finalizată în trimestrul al doilea din 2015, potrivit unui anunţ al companiei.
Turnul de birouri cu 20 de nivele dispune de o suprafaţă totală închiriabilă de 23.000 de metri pătraţi. 91% din suprafaţă este în prezent închiriată.
În paralel, fondul de investiţii a achiziţionat de la acelaşi vânzător un teren de aproximativ 2.400 de metri pătraţi, situat la circa 200 de metri de Nusco Tower şi adiacent clădirii Green Court A, pentru suma de 4 milioane de euro. Documentaţia de urbanism aferentă permite dezvoltarea unei clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de circa 12.000 metri pătraţi.
Noile tranzacţii survin la puţin timp după ce Papalekas a cumpărat pentru 44 milioane de euro clădirea Green Court A, dezvoltată de suedezii de la Skanska în vecinătate. Tranzacţia a fost anunţată spre sfârşitul lunii noiembrie.
Astfel, Globalworth devine unul dintre principalii proprietari de spaţii de birouri din Barbu Văcărescu-Pipera. Fondul de investiţii mai deţine în zona Dimitrie Pompeiu ansamblurile de birouri BOC şi BOB, precum şi complexul rezidenţial Upground. Lângă acestea, compania va dezvolta ansamblul de birouri Globalworth Campus, cu o suprafaţă construită de peste 100.000 de metri pătraţi.
De asemenea, peste drum de Nusco Tower, Globalworth are în construcţie turnul de birouri Bucharest One, care va avea la finalizare 23 de etaje şi o suprafaţă construită de aproape 50.000 de metri pătraţi.

Sus