Oferte locuri de munca top

Papalekas are undă verde pentru preluarea clădirii UniCredit

UnicreditOmul de afaceri Ioannis Papalekas, care controlează fondul de investiţii Globalworth, a primit undă verde de la Consiliul Concurenţei pentru preluarea clădirii de birouri de pe Bd. Expoziţiei din Capitală, care găzduieşte în prezent sediul central din România al băncii UniCredit.
Globalworth a anunţat intenţia de a achiziţiona clădirea de la Bog’Art încă din luna martie a anului curent, dar mai avea nevoie şi de avizul Concurenţei. Valoarea tranzacţiei era estimată atunci la 43,3 milioane de euro. Clădirea, construită şi deţinută de Bog’Art, dispune de o suprafaţă desfăşurată de 24.600 de metri pătraţi şi are drept unic chiriaş banca italiană.
Consiliul Concurenţei a apreciat că “operaţiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza nu va modifica substanţial structura pieţei”.
Tranzacţia urmează să fie efectuată prin preluarea de către două subsidiare ale Globalworth a companiei Bog’Art Office, parte a grupului Bog’Art, care deţine clădirea.
Preluarea clădirii UniCredit continuă seria tranzacţiilor efectuate de Papalekas la sfârşit de an, începută cu achiziţionarea de la Skanska a primei clădiri din complexul de birouri Green Court Bucharest şi apoi preluarea clădirii Nusco Tower de la omul de afaceri italian Michele Nusco.

Sus