Oferte locuri de munca top

P3 isi propune sa construiasca pana la 100.000 mp in 2018

Dezvoltatorul de spații logistice P3 își propune să construiască în acest an până la 100.000 de metri pătrați în cadrul parcului logistic pe care îl deține la intrarea în București a autostrăzii A1.

Volumul exact al spațiilor livrate va fi corelat cu cererile venite din partea potențialilor chiriași, a declarat Sinziana Pardhan, director general p3 Romania. Spre diferență de anul trecut, dezvoltatorul intenționează să construiască preponderent la cerere, nu speculativ.

Totodată, P3 are în plan pentru acest an să achiziționeze un teren în nordul Bucureștiului pentru dezvoltarea celui de al doilea proiect logistic din România. Zona de nord este preferată având în vedere proximitatea autostrăzilor și accesul la secțiunea modernizată a șoselei de centură. În paralel, dezvoltatorul este interesat și de un nou proiect logistic în zona de vest a țării.

P3 ia în calcul și posibilitatea achiziționării unor proiecte logistice existente, însă în general ofertele disponibile în prezent nu corespund criteriilor de calitate promovate de P3, adaugă doamna Pardhan.

Anul trecut, P3 a livrat 65.000 de metri pătrați în cadrul parcului P3 Bucharest, care a ajuns astfel la o suprafață totală de 370.000 de metri pătrați. De asemenea, P3 a mai achiziționat adiacent parcului un teren cu suprafața de 17 hectare, care va permite extinderea proiectului cu încă 100.000 de metri pătrați de hale, până la un total de circa 500.000 de metri pătrați.

În continuare P3 vede potențial de creștere a pieței de spații logistice din România, având în vedere în principal tendința de expansiune a comerțului online, fapt ce antrenează și cererea de spații logistice, afirmă  Blake Horsley, Group Development Director P3 Logistic Parks.

Dacă anul trecut P3 a încheiat contracte de închiriere pentru 115.000 de metri pătrați, reprezentând atât contracte noi cât și prelungiri și extinderi de contracte, pentru 2018 dezvoltatorul își propune un nivel cel puțin similar al închirierilor, precizează Emilia Bocan, Senior Leasing & Development Manager P3 Romania.

În prezent, principalii chiriași din parcul P3 sunt companiile de logistică, retail clasic și comerț online.

În ultimii 2 ani chiriașii spațiilor logistice s-au arătat interesați în special de transparența relațiilor cu proprietarul spațiului, de eficiența în soluționarea problemelor de mentenanță, de reducerea costurilor generate de întreținerea clădirilor, precum și de posibilitatea de a-și extinde în perspectivă spațiul ocupat în cadrul parcului, afirmă Cristina Pop, Head of Assets Management P3 Romania.

 

Citiți și:

Centru multifunctional si piata agroalimentara, amplasate in Bucuresti

Corpul nou al unui spital, in pregatire pentru reabilitare si dotare

Viitoare cladiri cu spatii de detentie, de peste 45 mii mp scd

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus