Oferte locuri de munca top

Optimismul domină sectorul imobiliar

DSC07604Reprezentanţii sectorului imobiliar sunt optimişti în privinţa viitoarei dezvoltări a tranzacţiilor imobiliare pe piaţa românească, se arată în raportul Romania Property Market Report, elaborat de RICS.

Raportul acoperă toată piaţa imobiliară subliniind cei mai importanţi factori, tendinţele şi motoarele de creştere ale sectorului analizat.

Piaţa imobiliară a evoluat anul trecut în toate sectoarele, marcând o perioadă lungă de consolidare, dezvoltare şi extindere în termeni de noi proiecte şi noi investitori străini care au intrat  pe piaţă, pe fondul îmbunătăţirii situaţiei economice din România, se arată în raport.

Economia românească a avut o evoluţie încurajatoare în 2014 mulţumită unei producţii industriale în creştere şi creşterii nivelului exporturilor. Prognoza economică arată o creştere a PIB în 2015 cuprinsă între 2,5 şi 2,8%.

Perioada următoare este sub semnul întrebării din cauza economiei la nivel european care a înregistrat o stagnare. Autorii raportului recomandă o analiză detaliată bazată mai ales pe analiza de sector şi la nivel de ţară mai mult decât pe contextul macroeconomic, potrivit europaproperty.com.

Sus