Solplanet x AeroFix

O parte din Tribunalul Dolj va fi demolată

tribunalul-dolj-2-300x199O parte din Tribunalul Dolj va fi scoasă din domeniul public al statului și va fi trecută în domeniul privat al acestuia, pentru a fi demolată, potrivit unei Hortărâri de Guvern.

Demolarea imobilului a fost aprobată în contextul lucrărilor de modernizare a clădirii Tribunalului Dolj.

Instanța funcționează momentan în Casa Glogoveanu, monument istoric încadrat în clasa A, care a devenit însă insuficientă pentru nevoile spațiale ale instituției.

Tribunalul urmează să fie mutat în Palatul de Justiție din Craiova, a cărui construcție a fost începută anul acesta, deși proiectul exista încă din 1999.

Cu o suprafață de aprox. 10 000 m.p., Palatul de Justiție fusese conceput astfel încât să găzduiască Tribunalul Dolj și Curtea de Apel Craiova, însă din cauza numărului mare de dosare, al volumului de muncă și implicit al personalului, acesta nu va mai putea găzdui ambele instituții, urmând să fie destinat exclusiv relocării Tribunalului Dolj. Tribunalul Dolj este cel de-al doilea tribunal, după numărul de dosare, din țară, după Tribunalul București.

Palatul de Justiție va fi construit în curtea actualului sediu, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni.

Sus