Oferte locuri de munca top

Contracte importante încheiate în Regiunea Centru

Foto1Patru noi contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional au fost încheiate la finele lunii trecute la nivelul Regiunii Centru. Fondurile nerambursabile ce vor fi acordate se ridică la peste 48,5 milioane lei. Investiţiile vizează lucrări străzi, reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, amenajarea unei unităţi de învăţământ.

Simion Crețu director general ADR Centru, a precizat:
Ce ne bucură este faptul că aceste proiecte sunt strâns legate de alte inițiative, deja contractate, și astfel beneficiarii finali, cetățenii, văd eforturile edililor de a consuma cât mai eficient fondurile europene. Suntem pe ultima sută de metri, pot spune, privind contractarea pe acest program. Acum suntem mult mai preocupați să-i sprijinim pe beneficiari să-și finalizeze cu succes proiectele, deoarece viitoarea perioadă de programare va fi lansată cât de curând și dorim să valorificăm cât mai repede portofoliul de peste 1300 proiecte pentru perioada 2014-2020 pe care le gestionăm.”

Contractul ce prevede dezvoltarea sistemului rutier către zona de sud-est a Brașovului, presupune realizarea unui coridor direct, în lungime de peste 2 kilometri, între centura ocolitoare a municipiului și zona economică învecinată Cartierului Astra.

Prin investițiile propuse se vor realiza peste 3.300 mp de trotuare, peste 4.500 mp de piste de bicicliști și peste 4.850 mp spații verzi, pe lângă amenajările urbane specifice. Acest proiect are un buget total de peste 16 milioane lei.

Cel mai important, ca valoare, este proiectul prin care, la Târgu Mureș, se va crea o stradă de legătură cu lungimea de 8 km, pe traseul strada Livezeni – Spitalul Județean de Urgentă Mureș. Prin acelaşi proiect vor fi modernizate 32.000 mp trotuare și peste 11.000 mp parcări. Valoarea totală a investiţiei va fi de peste 45,3 milioane lei.

În municipiul Miercurea Ciuc se află în implementare patru proiecte ce vizează reabilitarea termică a locuinţelor cu finanţare prin POR. Cererea de finanțare pentru reabilitarea a 10 blocuri de 4 etaje din oraș, este cea de-a cincea de acest gen, iar ca valoare, 11,1 milioane lei , proiectul semnat recent aproape că le însumează pe celelalte patru.

Cel de-al patrulea proiect contractat chiar la finalul lunii trecute face parte din inițiativele municipalității din Sfântu Gheorghe – Covasna de sporire a calităţii serviciilor oferite de unităţile de învăţământ. Obiectivul specific a proiectului îl constituie reabilitarea amenajărilor exterioare, dar și prin reabilitarea si extinderea facilităților sportive din cadrul Şcolii Gimnaziale ”Nicolae Colan”.
Acest proiect are o valoare totală de peste 2,22 milioane lei.

Proiectele sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional prin DMI 1.1, prin sub-domeniul Pol de Creștere și Poli de Dezvoltare, DMI 1.2, precum și DMI 3.4, apelul de proiecte din 2013.

Până la începutul lunii noiembrie în Regiunea Centru fuseseră semnate 463 contracte de finanțare prin POR, prin care se solicită fonduri nerambursabile în valoare de aproape 568 milioane euro.

Sus