Oferte locuri de munca top

NEPI va dezvolta cinci centre comerciale în perioada următoare

poza-7Proiectele de dezvoltare imobiliară și extindere ale fondului sud-african de investiţii NEPI se vor concentra în perioada următoare pe cinci centre comerciale: patru din ţară și un mall în Serbia.

Dezvoltatorul este în faza de obţinere a documentaţiilor pentru construcţia unui mall în Râmnicu Vâlcea cu suprafaţa de aproape 28 de mii mp. De asemenea, NEPI este în negocieri cu potenţiali chiriași. Centrul comercial va avea un hypermarket ancoră și magazine de modă dar și un centru cinema. Construcţia ar putea începe în primele luni din 2017 și va fi finalizată către sfârșitul anului viitor.

La capitolul dezvoltări este inclusă și extinderea Shoppping City Galaţi. Acesta are 27 mii mp și va fi extins cu încă 21 de mii mp. Lucrările vor începe la sfârșitul acestui an și ar trebui finalizate în T1 2017.

Un alt proiect de extindere este cel de adăugare a unui spaţiu de 11 mii mp la Shopping Mall din Sibiu reprezentând centru cinema, spaţiu de luat masa și magazine; proiectul este în curs de obţinere a autorizaţiilor și ar putea fi demarat la începutul anului viitor.

Pentru decembrie 2016 reprezentanţii NEPI au programat deschiderea unui mall la Piatra Neamţ cu suprafaţa de 28 de mii mp. Centrul comercial este închiriat în proporţie de 90%.

În afara României investiţiile NEPI în spaţii comerciale vizează construcţia Novi Sad Mall din Serbia, proiect pentru construcţia unui mall de 56 de mii mp cu documentaţia cu în curs de aprobare. Construcţia ar putea să înceapă în T1 2017 iar data de finalizare a fost estimată pentru sfârșitul anului 2018.

Achiziţia perioadei este mallul Arena Centar din Croaţia la începutul lunii noiembrie. Acesta este cel mai mare centru comercial din Zagreb cu o suprafaţă de 62 de mii mp și un teren de 4,4 ha. Centrul are un grad de ocupare de 94,5% și cea mai bogată ofertă de magazine din capitala Croaţiei.

În primele nouă luni ale anului fondul de investiţii a obţinut un profit brut de 112 milioane de euro, comparativ cu 145 de milioane de euro în același interval din 2015. Profitul net al perioadei este de peste 95 de milioane de euro, în scădere de la 119 milioane de euro la sfârșitul lui septembrie 2015.

Veniturile nete din închirieri ale NEPI au crescut în primele nouă luni din 2016 de la 73 de milioane de euro în septembrie 2015 la 103 milioane de euro la sfârșitul lui septembrie 2016, aproape de bilanţul anului trecut de 104 milioane de euro.

Penultimul raport al anului 2016 arată că reprezentanţii NEPI se așteaptă la câștiguri pentru acţionari mai mari cu 15% anul acesta comparativ cu 2015. De asemenea evoluţia câștigurilor ar urma să se aplice și anul viitor cu o creștere de 15% a câștigului pe acţiune în 2017 în condiţii de piaţă stabile.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus