Oferte locuri de munca top

MDLPA: Din 33 de posturi scoase la concurs au mai ramas 11

După ce 33 de posturi vacante au fost scoase la concurs de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, astăzi ministrul Cseke Attila a anunțată anularea a 22 dintre acestea.

Motivul suspendării este că ministerul are responsabilitatea să se încadreze în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul din anul 2020, deoarece bugetul pentru anul 2021 nu a fost aprobat încă.

Posturile scoase la concurs erau funcții publice din direcții de linie, precum Direcția Generală Programul Operațional Regional, Direcția Generală Dezvoltare Regională și Infrastructură și Direcția Generală Cooperare Teritorială Europeană, dar și din compartimente suport, precum Serviciul Comunicare și Direcția Generală Management Financiar, Resurse Umane și Administrativ.

Concursul a fost suspendat pentru toate posturile anunțate, cu excepția celor 11 posturi de la Direcția Generală Programul Operațional Regional și Direcția Generală Cooperare Teritorială Europeană, structuri care derulează programe cu finanțare europeană.

În urma analizei necesităților existente la nivelul ministerului și ținând cont de faptul că bugetul MDLPA pentru anul 2021 nu a fost încă aprobat, responsabilitatea pe care o avem este aceea de a ne încadra în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul din anul 2020 și de a respecta prevederile legale referitoare la organizarea concursurilor în perioada de pandemie.

În același timp, potrivit Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice, numărul maxim de posturi aprobat prin legea bugetară anuală nu poate fi depășit și, deocamdată, nu cunoaștem care va fi numărul maxim de posturi finanțat prin bugetul ministerului. Astfel, am decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante în cauză din cadrul MDLPA, cu excepția posturilor vacante din Direcția Generală Programul Operațional Regional și Direcția Generală Cooperare Teritorială Europeană, structuri care, evident, derulează programe cu finanțare europeană.

Subliniez că, în cazul acestor două structuri, cheltuielile cu salariile personalului se rambursează integral din bugetele programelor pe care le gestionează, așadar, ocuparea posturilor vacante respective nu este de natură a crește efortul bugetar pentru instituția noastră”, a precizat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus