Oferte locuri de munca top

Magazinul Praktiker din Craiova, achiziţionat de Secure Property

Praktiker-aussenClădirea magazinului Praktiker din Craiova va fi achiziţionată de fondul de investiții Secure Property Development & Investment PLC. Suprafaţa închiriabilă a imobilului este de 9.385 mp. Magazinul produce un venit net operaţional de 1 milion euro pe an.

Achiziţia face parte din strategia companiei de a-şi crea un portofoliu diversificat de proprietăţi comerciale prime în estul şi sud-estul Europei, generator de flux de numerar şi care să prezinte un potenţial substanţial pentru creşterea capitalului.

Imobilul din Craiova face parte dintr-o serie de achiziţii întreprinse de Secure Property Development & Investment PLC în România şi Bulgaria care vor duce la creşterea venitului operaţional al companiei la 8 milioane euro.

În România, compania va achiziţiona de asemenea 24,35% din acţiunile clădirii de birouri Clasa A Delea Noua din Bucureşti. Clădirea este închiriată în totalitate de către operatori de telecomunicaţii din România şi produce un venit operaţional net anual de 1,9 milioane euro. Suprafaţa închiriabilă a imobilului este de 10.280 mp, dispuşi pe 10 etaje şi include o parcare subterană.

Lista proprietăţilor ce vor fi achiziţionate de companie include şi un mic portofoliu de noi clădiri rezidenţiale în zona lacului Griviţa din Bucureşti şi sudul Sofiei. Aceste proprietăţi generează un venit anual de 300.000 euro.

Achiziţiile vor duce la o creştere de 20% a venitului net operaţional anual al companiei.

În prezent portofoliul Secure Property cuprinde şapte proprietăţi generatoare de venituri din patru ţări, valoarea totală netă a activelor fiind estimată la 62 milioane euro.

Sus