Solplanet x AeroFix

Locuintele s-au ieftinit cel mai mult în România dintre tarile UE

România a înregistrat cea mai abruptă scădere a preţurilor locuinţelor din UE în intervalul aprilie-iunie faţă de primele trei luni ale anului, informează Eurostat.

Astfel ţara noastră se află pe primul loc la capitolul scădere de preţ cu preţuri mai mici cu 1,1% în intervalul amintit. Scăderi mai mici ale preţurilor s-au înregistrat în Malta, cu 0,3% şi Italia, cu 0,1%.

În lunile aprilie-iunie 2015 cele mai mari creşteri ale preţului locuinţelor s-au înregistrat în Cipru cu 7%, Austria cu 6,4%, Danemarca şi Spania cu 4,1%, creşteri raportate la intervalul ianuarie – martie 2015.

Comparativ cu cifrele înregistrate în aprilie – iunie 2014 cele mai mari creşteri ale preţurilor în perioada analizată au fost în Suedia cu 13%, Ungaria cu 11%, Irlanda şi Estonia fiecare cu preţuri cu 10% mai mari. Scăderi anuale semnificative s-au înregistrat în Leton

ia, Italia şi Franţa unde preţurile s-au depreciat cu procente cuprinse între 4,4% şi 2,2%.

La nivelul statelor UE preţurile caselor au crescut cu 2,3% în aprilie-iunie 2015 faţă de anul precedent. Comparativ cu primele trei luni ale anului preţurile caselor în statele europene au crescut cu 1,3%.

Sus