Solplanet x AeroFix

Licitaţia pentru lucrările la pasajul Jiul din Timişoara a fost lansată

Timisoara_vedere_aerianaA fost lansată licitaţia pentru excutarea lucrărilor la pasajul Jiul din Timisoara. Autorităţile locale pregătesc lărgirea ambelor pasaje de cale ferată şi a străzilor aferente.

 „La licitaţia pentru contractarea firmei care să execute lărgirea pasajului pe sub calea ferată Jiul şi a străzii Jiul termenul de depunere a ofertelor este 27 octombrie. Toată documentaţia licitaţiei a fost acceptată pe SEAP şi este publicată. Sperăm să avem competitori serioşi, să câştige cel mai bun şi să dăm drumul acestei lucrări. Eu am asumat – şi m-am bucurat când am văzut ce suport am la cetăţenii Timişoarei pentru asta – să dau drumul deodată la două lucrări foarte mari: la lărgirea trecerii pe sub calea ferată în zona Jiul, respectiv în zona Popa Şapcă, şi la lărgirea străzilor conexe totodată, şi îmi asum să gestionez simultan cele două lucrări, evident având grijă ca perturbarea produsă în oraş – perturbare inevitabilă – să fie minimizată, a anunţat primarul Robu, citat de presa locală.

Valoarea totală estimată a contractului este de 28.061.010 lei fără TVA, adică peste 7,8 de milioane de euro cu TVA, finanţarea fiind de la bugetul local.

Ofertanţii trebuie să aibă media cifrei de afaceri globale din ultimii trei ani fiscali  de minumum 25.558.000 lei (IMM-urile beneficiază de reducerea cu 50%) şi să facă dovada că au mai executat astfel de lucrări: să prezinte o declaraţie cu principalele lucrări similare executate în ultimii 5 ani şi certificări de bună execuţie, să facă dovada faptului că au utilajele necesare şi bineînţeles personal suficient pentru a îndeplini contractul.

Primăria Timişoara a depus la ANAP documentaţia pentru lărgirea pasajului Popa Şapcă. Licitaţia pentru acest obiectiv ar urma să fie lansată ”în cel mult o săptămână, hai să zicem două, apreciază primarul Robu.

Primaria Timisoara are pe agendă lărgirea de la două la patru benzi a trei subpasaje din municipiu şi construirea a cinci poduri. În plus, subpasajul Jiul va avea deschidere într-un pod nou care se va realiza peste Bega, în zona Pieţei Maria.

Sus