Oferte locuri de munca top

Judeţul Braşov, ocolit de Master Planul de Transport?

Tarom.b737-700.yr-bgf.750pixProiectele prioritare ale judeţului Braşov, de o importanţă strategică pentru dezvoltarea întregii infrastructuri a României, sunt marginalizate în cadrul Master Planului General de Transport, susține deputatul Mihai Donţu, în cadrul unei interpelări adresate Ministerului Transporturilor.

“Autostrada Comarnic – Braşov se regăseşte abia pe locul trei ca prioritate în MPGT, după autostrada Bacău – Paşcani, zonă în care nici dezvoltarea turismului şi nici cea a industriei locale nu reclamă urgenţa prioritizării acesteia înaintea celei de la Comarnic -Braşov.

Aş mai menţiona şi faptul că acest lucru este de neînţeles pentru braşoveni şi se aşteaptă explicaţii petinente din partea dumneavoastră şi pentru faptul că autostrada Braşov-Făgăraş-Sighişoara-Târgu-Mureş, partea a autostrăzii Transilvania, a dispărut complet din acest Master Plan, iar pe lista pentru obiective prioritizate pentru drumuri expres, Piteşti-Braşov figurează abia pe ultima poziţie, practic pe una aproape nefinanţabilă”, atrage atenţia Donţu.

 

În răspunsul la această interpelare, reprezentanţii ministerului susţin că proiectele de construcţie a autostrăzilor Comarnic-Braşov şi Bacău-Paşcani vor fi implementate în prima perioadă de programare (2015 – 2020).

În ceea ce priveşte construcţia Aeroportului Ghimbav-Braşov, cât şi a terminalului multimodal de la Feldioara acestea nu au fost incluse în MPGT deoarece au finanţarea asigurată, proiectele aflându-se deja în implementrare.

“Master Planul va oferi României un pilon de dezvoltare durabilă, iar pentru prioritizarea proiectelor s-a ţinut cont de discuţiile avute în Parlament sau la Ministerul Transporturilor, dar şi de dezbaterile publice avute în luna octombrie 2014 şi a întregului volum de interpelări, sugestii şi observaţii primite pe marginea draft-ului de Master Plan, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Transporturilor.”, precizează reprezentanţii ministerului în răspunsul dat la interpelarea deputatului de Braşov.

Sus