Oferte locuri de munca top

Ioan Rus: Am respectat criteriile UE în elaborarea MPGT

1351841243rrr

Ioan Rus, ministrul transporturilor,

Ioan Rus, ministrul Transporturilor, a prezentat  în fața Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților și a Comisiei pentru Transporturi și Energie din Senat, stadiul final al Master Planului General de Transport (MPGT) şi strategia de implementare a acestuia.

Ministrul Rus a precizat că în definitivarea Master Planului General de Transport au fost respectate toate criteriile solicitate de Comisia Europeană: “Am pus să se reverifice tot, o dată și încă o dată, să nu avem vreo scăpare în analiza științifică și să rămână undeva un acroș care să permită Comisiei Europene să nu ne aprobe acest document. S-a verificat și răsverificat, s-a lucrat tot timpul la treaba aceasta. […] Spun simplu și e responsabilitatea noastră ca Guvern: am respectat criteriile Uniunii Europene, iar demonstrația acestui fapt va fi aprobarea documentului. Respectând aceste criterii, am făcut ceva ce Europa ne-a cerut și interesul național ne-a dictat.”

Ministrul Transporturilor speră ca Master Planul General de Transport să fie aprobat de Comisia Europeană la finele lunii mai — începutul lunii iunie.

România se confruntă cu o situaţie gravă în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene. Ministerul Transporturilor a atins la finele anului trecut o rată de abosorbţie de doar 58%, pentru perioada 2007 – 2014.

“Avem o problemă extrem de mare: să aducem într-un singur an de la 58% la 100%.”, a afirmat Rus.

Sus