Oferte locuri de munca top

Investitorii preferă Europa anul acesta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEuropa detronează SUA într-un clasament al destinaţiilor de investiţii după prima oară după 2009, potrivit unui studiu asupra profesioniştilor din finanţe elaborat de Bloomberg.

Astfel 35% dintre respondenţii studiului Bloomberg Market Global Poll au răspuns că zona euro este una dintre cele două pieţe care oferă investitorilor cele mai bune oportunităţi în următoarele 12 luni.

SUA au obţinut un procent de 33% la aceeaşi întrebare. China este văzută acum ca una dintre pieţele cele mai ocolite de investitori deşi era pe primul loc în 2009.

Rusia, Brazilia şi China sunt văzute ca pieţe de ocolit în următorii ani de către experţii financiari, investitorii susţinând că economia chineză este în cea mai rea stare din ultimii 2 ani şi jumătate.

Doi din cinci respondenţi au descris regiunea Euro ca una în curs de îmbunătăţire, cifră în creştere de la 14% în ianuarie. Investitorii europeni au fost mai optimişti decât cei din Statele Unite şi Asia cu aproape jumătate dintre ei susţinând că economia din zonă este în creştere.

“Europa are nişte companii foarte bune şi poate oferi oportunităţi pentru investiţii”, a precizat Stan Kramer, chief executive officer al First Kentucky Securities Corp, participant la studiu.

Sus