Oferte locuri de munca top

Industria construcțiilor metalice este tot mai productivă

Producția din industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații, a crescut în primele 10 luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor transmise de Institutul Național de Statistică.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016, producția din industria construcțiilor metalice a crescut cu 2,9%, ca serie ajustată sezonier și în funcție de numărul zilelor lucrătoare.

În luna octombrie 2016, producția din industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații, a crescut cu 1,3%, față de aceeași lună a anului precedent, și cu 12,3%, față de septembrie 2016.

Industria metalurgică a scăzut cu -4,8%

Producția altor sectoare din industrie, precum cea a industriei metalurgică, este în scădere. Astfel, producția industriei metalurgice a scăzut cu -4,8%, în primele 10 luni ale anului 2016, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

La nivel lunar, în octombrie 2016, producția industriei metalurgice a înregistrat o scădere de -4,3%, spre deosebire de luna corespunzătoare a anului anterior.

Cu toate acestea, în octombrie 2016, lucrurile arată mai bine decât în luna anterioară, după ce producția industriei metalurgice a înregistrat o creștere de 0,7%.

Producția industrială, în creștere cu +0,3% față de anul trecut

La nivel general, în primele 10 luni ale anului 2016, spre deosebire de perioada corespunzătoare a anului precedent, producția industrială a fost mai mare cu 0,3%, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

În octombrie 2016, producția industrială a scăzut față de luna precedentă cu 0,7%, ca serie ajustată.

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială crescut cu 0,8% ca serie ajustată.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus