Oferte locuri de munca top

Începem să construim, în sfârşit, drumuri din beton

S8000830Realizarea drumurilor prin montarea de dale de beton este o tehnică ce urmează să fie aplicată în cazul mai multor drumuri incluse în Masterplanul de drumuri judeţene şi comunale din Iaşi, în special în zonele cu versanţi.

“Durata de viaţă a acestui tip de drum este de minim 20 de ani. Drumul strategic de la Bogonos, care este realizat din dale de beton, a primit prima intervenţie anul trecut, după 47 de ani de când a fost realizat. De obicei un drum de beton poate costa cu 15% mai mult faţă de unul de asfalt, dar în timp îşi dovedeşte eficienţa pentru că nu mai suntem obligaţi să cheltuim banii judeţului pentru a-l întreţine. În plus, pentru construcţia unui drum de beton se pot folosi materiale numai din România. La drumurile de asfalt un cost foarte mare îl reprezintă bitumul, de fiecare dată acesta fiind importat.”, a declarat preşedintele CJ Iaşi Cristian Adomniţei.

Primul drum judeţean din beton din Iaşi construit după 1989 a fost finalizat, potrivit unui comunicat emis de CJ Iaşi. Drumul DJ 282E pleacă din DN 28 (Bălţaţi) – Lungani – Sineşti – Mădârjac – Runc – Poiana de Sus – Ţibana – DJ 248A pe tronsonul Lungani – Sineşti.

De exemplu costurile pentru reabilitarea DJ 282E au scăzut cu 250 de mii de lei iar durata execuţiei a fost redusă cu 3 luni şi jumătate, în urma schimbării proiectului tehnic. Modificarea prevedea ca “ în loc de straturi de piatră spartă şi asfalt să se toarne beton rutier armat”, potrivit Directorului Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi, Daniel Minciună.

Un comentariu;

  1. dorint said:

    S-ar fi construit de mult drumuri de beton , dar sa fi fost si vointa din partea edililor locali, daca fac drum de beton cu garantie 20 de ani , ce mai ,,papa,, si,, gurili,, lor ? ):

Sus