Oferte locuri de munca top

In Cluj Napoca a scazut cererea pentru inchirierea de locuinte

Anul acesta s-a simțit scăderea cererii pentru închirierea de locuințe în Cluj Napoca, potrivit reprezentanților RE/MAX. Aceasta poate și din cauza faptului ca mulți beneficiari s-au orientat spre achiziția locuințelor, dar și datorită faptului că, pe partea de IT & Software, din anul 2016, nu au mai fost fluctuații masive de personal.

Clujul, rămâne după Capitală unul dintre cele mai efervescente orașe în ceea ce privește piața închirierilor de locuințe. În Cluj creșterea segmentului a început din anul 2014, perioadă în care cererea era foarte mare, iar variantele de ofertă reduse.

Anul 2016 a venit cu un val extrem de ofertant, datorită finalizării mai multor proiecte dedicate închirierii. Nevoia pe segmentul de blocuri noi a început să fie satisfăcută tot mai mult, printr-o varietate de apartamente.

Anul acesta cel mai bine s-au tranzacționat următoarele tipuri de imobile:

* apartamentele de 1 cameră și garsonierele – stocul pe aceasta nișă fiind redus, cei care au un astfel de apartament poate genera o chirie între 280 – 350 euro;

  • apartamentele cu 2, 3 camere, în special pe rezidențialul nou – sunt cele care oferă cele mai multe opțiuni; stocul pe acest segmenteste extrem de generos, iar media de închiriere este de 480 euro/lună, respectiv 580 euro/lună; pe acest segment se resimte o scădere de 10% a valorii chiriei;
  • categoria de apartamente situate în blocuri vechi, complet renovate și modernizate, decomandate, fac concurențăși se aliniază la prețurile celor din blocuri noi; pe acest segment apartamentele de 3 și 4 camere au înregistrat o creștere de 10% față de 2017;
  • casele individuale, cele tip duplex, înșiruite, satisfac cerințele unui segment care pânăîn anul 2017 avea extrem de puține opțiuni; pentru cele cu 3,4 dormitoare și grădină – familiile fiind orientate spre acest tip de închiriere – valoarea de tranzacționare fiind între 1000 – 1400 euro/lună, iar la casele individuale între 1600 – 2200/lună.

Cele mai căutate spații de închiriat în această perioadă, care atrag chiriași pe termen lung și randamente mai bune, sunt apartamentele de până în 42 mp și cele cu 4 camere, plus segmentul de case.

„Stocul pe aceste variante este mult mai redus, însă cererea este constantă. Zona, condițiile oferite și prețul sunt, în continuare, criteriile esențiale pe baza cărora chiriașii iau decizia finală, chiar dacă asta înseamnă ca de multe ori să aleagă o suprafață mai mică”, a declarat Nelida Georj, RE/MAX Grup de Lux.

 

 

 

Citiți și:

4 ha pentru o noua zona industriala langa Bucuresti

Viitoare lucrari de infrastructura rutiera de peste 25 mil euro

Peste 100 apartamente vor fi construite in continuarea unui mare proiect

Sosea de legatura intr-o zona cunoscuta a Bucurestiului

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus