Oferte locuri de munca top

Importanta autobetonierelor si pompelor de beton in constructiile de beton

In comparatie cu celelalte forme de constructie, constructiile din beton sunt mai durabile si rezistente la conditii precum intemperiile, eroziunea si dezastrele naturale. Betonul are proprietati super intaritoare si rezistente la intemperii. Ofera o protectie mai buna constructiilor, de factori precum: temperaturi ridicate sau foc, vant si mucegai. Din acest motiv, in majoritatea constructiilor, indiferent daca este vorba de cladiri, drumuri sau orice alta forma, betonul este mult preferat altor materiale.

Fiecare tip de proiect de constructie din beton necesita un fel de echipament pentru implementarea acestuia. Acestea includ echipamente de productie a betonului, echipamente de transport si echipamente de asezare sau pulverizare a betonului. Unele dintre tipurile de baza ale echipamentelor utilizate in majoritatea proiectelor de constructie a betonului sunt betoniere, instalatii de dozare a betonului si pompe de beton.

Pentru a implementa o constructie de beton, ingredientul de baza necesar este betonul care este produs folosind o instalatie de beton. Prin urmare, instalatia de beton este unul dintre echipamentele de baza sau cele mai importante pentru constructiile de beton. Materiale precum: nisipul, pietrisul, apa si cimentul sunt amestecate omogen, rezultand formarea materialului de constructie, adica betonul. Betonul poate fi produs mult mai eficient, conform cerintelor personalizate ale proiectului, folosind instalatii de dozare a betonului.

Acestea sunt echipamente de baza care sunt utilizate in aproape fiecare proiect de constructie din beton.

Betonierele de beton. Cele mai populare echipamente, utilizate in constructiile din beton, sunt autobetonierele. Aceste echipamente sunt adesea folosite pentru transportul betonului produs de la o statie de dozare stationara la santier. In functie de cerintele personalizate, diferite tipuri de betoniere sunt utilizate pentru diferite proiecte. Pentru proiectele la scara larga in care este importanta munca automatizata, se folosesc in general malaxoare de beton autoincarcate unde, la fel ca pentru proiectele la scara mica, in care nu sunt necesare atat de multe echipamente automatizate, malaxoarele de beton alimentate manual servesc mai bine, deoarece sunt comparativ mult mai ieftine decat mixere automate cu incarcare automata.

Pompele de beton. Amplasarea sau mutarea betonului este una dintre cele mai importante sarcini pe santierele de constructii din beton. In acest scop se folosesc de obicei pompe de beton. Pompa de beton ajuta la plasarea betonului mai rapid si mai precis cu mai putina munca decat orice alta metoda. Cu pompele de beton instalate la fata locului, cerinta de personal va fi mult mai redusa. Exista diferite tipuri de pompe de beton disponibile, pompe de beton montate pe camion si pompe de beton montate pe remorca. Ambele variante ofera constructorilor flexibilitate si modalitate usoara de accesare a betonului pe santier. Cu pompele de beton cu brat, chiar si zonele dificil de atins pot fi accesate cu usurinta pentru amplasarea adecvata a betonului in locatiile dorite.

 

Sus