Oferte locuri de munca top

Imobilele confiscate vor ajunge la autorităţile locale

Marosvasarhelyi_minorita_templomDestinaţia unor bunuri imobile confiscate a fost stabilită printr-un proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.7/2015, adoptat tacit de Senat la începutul lunii iunie.

Acesta prevede că “bunurile imobile intrate, prin confiscare, în proprietatea privată a statului, pot fi transmise în domeniul public al statului şi în administrarea autorităţilor administraţiei publice centrale, altor instituţii publice de interes naţional, după caz, sau regiilor autonome de interes naţional (…) prin hotărâre a Guvernului, iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice, în condiţiile legii.”, potrivit articolului 1 din textul Ordonanţei.

Procedura se aplică şi imobilelor aflate în procesul de licitaţie publică pentru care licitaţia nu s-a finalizat cu vânzarea imobilului.

Ordonanţa de Urgenţă vine ca o soluţie de administrare a imobilelor în condiţiile în care sunt necesare spaţii pentru desfăşurarea activităţii administraţiei locale, în condiţiile în care în unele imobile condiţiile sunt improprii sau imobilele au fost retrocedate.

În acelaşi timp măsura va asigura reducerea cheltuielilor cu administrarea pentru imobile care nu sunt valorificate în niciun fel până la vânzarea prin licitaţie, potrivit expunerii de motive elaborate de Guvern.

Proiectul a fost înregistrat pentru raport şi avizare în comisiile permanente al Camerei Deputaţilor luna aceasta.

Sus