Oferte locuri de munca top

Guvernul ar putea aproba transferuri de terenuri pentru noi investitii

field-180598_960_720Executivul ar putea adopta în ședinţa din această săptămână hotărâri pentru efectuarea unor transferuri de terenuri în vederea realizării unor obiective de investiţii, dar şi pentru stabilirea unor noi reglementări privind contorizarea consumului de apă.

Guvernul ar putea aproba transmiterea unei părţi dintr-un imobil, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al judeţului Vaslui. După preluare, imobilul se va utiliza în vederea realizării următoarelor obiective: ,,Parcul Ştiinţific şi Tehnologic Vaslui”, Secţie Externă a Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui cu specific militar, precum şi în vederea înfiinţării Centrului judeţean Vaslui de antrenament multifuncţional (pentru Centrul Militar Judeţean Vaslui), într-un termen de 20 de ani de la data preluării părţii de imobil.

Un alt punct aflat pe ordinea de zi este cel privind trecerea unor construcţii, aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne-Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, din domeniul public al statului, în domeniul privat al acestuia, Este vorba despre Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Băneasa, situat în Bucureşti, pe Drumul Regimentului, nr. 50 – 52, sector 1, cu o valoare de inventar de 31,8 milioane lei.În incinta imobilului sunt amplasate unele construcţii ale căror elementele constructive nu mai prezintă siguranţă în exploatare şi au îndeplinit durata normală de funcţionare, sens în care este necesară trecerea acestora în domeniul privat al statului, în vederea scoaterii din funcţiune şi casării.

Proiectul de hotărâre pentru modificarea HG 711/2015 privind mijloacele de măsurare prevede că acestea trebuie să fie proiectat astfel încât să permită controlul măsurărilor după introducerea pe piaţă a mijlocului de măsurare şi punerea sa în funcţiune iar producătorul trebuie să precizeze dacă respectivul contor de apă este destinat măsurării curgerii inverse. O altă modificare vizează ca operatorul care instalează dispozitivul să stabileasca niște condiţii de utilizare astfel încât contorul de apă să fie corespunzător pentru măsurarea cu exactitate a consumului estimat sau prognozabil.

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2016

Articole disponibile fara abonament – paginile 33, 40-41, 44-45, 67-68.

Sus