Solplanet x AeroFix

Globalworth a cumparat Green Court B

GetScaledImageGlobalworth a achiziţionat la începutul acestei săptămâni a doua clădire Green Court Bucharest, construită de Skanska. Valoarea brută a tranzacţiei se ridică la aproximativ 47 de milioane de euro.

Ansamblul nou-construit Green Court este compus din trei clădiri de birouri de clasa A. Noua achiziţie se află în apropierea altor proprietăţi Globalworth cum ar fi Bucharest One, Nusco Tower sau Gara Herăstrău, potrivit unui comunicat al companiei deţinute de Papalekas.

“Salutăm continuarea parteneriatului cu Skanska în România cu această achiziţie. Tranzacţia reprezintă o piatră de hotar importantă pentru Globalworth care va deţine două din cele trei clădiri ale celui mai nou proiect clasa A de birouri, consolidându-şi poziţia de lider în spaţiile centrale de birouri din Bucureşti”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer al Globalworth.

Clădirea B a proiectului are o suprafaţă de 18,6 mii mp şi a fost inaugurată în iunie 2015, în prezent gradul de ocupare depăşind 80%. Printre companiile care au închiriat birouri în Greeb Court B se numără Carrefour, Sanofi, Adecco, Colgate Palmolive şi RINF Outsourcing Solutions.Imobilul a primit deja precertificarea LEED Gold.

Definitivarea procedurii de achiziţie este programată pentru decembrie 2015.

Sus