Solplanet x AeroFix

Florin Citu: proiectele de investitii vor fi prioritizate

Situația proiectelor de investiții a fost cerută ministerelor de către premierul Florin Cîțu. Listele cu investiţii incluse în bugetul anului trecut, atât proiecte cu fonduri alocate, cât și proiecte care nu au avut prevăzute credite de angajament, vor fi trimise către cabinetul prim-ministrului și Ministerul Finanțelor Publice.

Pe baza acestor liste, va fi făcută prioritizarea și vor fi bugetate proiectele de investiţii pentru anul 2021, a declarat premierul Cîțu.

În ședința de Guvern de ieri a fost prezentată o notă de informare de la Ministerul Finanțelor Publice care va sta la baza unui memorandum făcut de fostul minister al Fondurilor Europene și Ministerul Finanțelor, cu proiectele care pot fi finanțate din fonduri europene și nu de la buget de stat.

”Vrem ca acele proiecte de investiții care pot fi finanțate din fonduri europene să fie finanțate din fonduri europene, să nu mai punem presiunea pe bugetul de stat”, a subliniat Cîțu. El a mai spus că săptămâna viitoare va începe procedura pentru bugetul din 2021, cu pregătirea limitelor pentru fiecare minister în parte.

”Propunem ca bugetul să intre în parlament în 4 februarie, să fie dezbătut atunci şi aprobat. Până atunci, vom face toate aceste analize”, a spus premierul.

Florin Cîțu vrea să fie bugetate acele proiecte de investiţii care pot fi făcute anul acesta, ”nu doar să bugetăm proiecte de investiţii în general să arătăm o cifră mari”.

Din estimările lui, anul 2020 are un record de investiţii. ”Dar şi aceste investiţii trebuie analizate. Vreau să văd că acești bani au fost cheltuiți eficient şi că au dus la creştere economică. De aceea, bugetarea în acest an este foarte riguroasă. Durează puţin mai mult, dar o să vedeți că impactul o să fie unul pozitiv către economie”, a subliniat Florin Cîțu.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus