Oferte locuri de munca top

Extrasul de carte funciară on-line, valabil fără ștampilă și semnătură

Extrasul de carte funciară eliberat on-line este valabil fără semnătură sau ștampilă și reprezintă o imagine fidelă a înscrierilor active din planul cadastral și cartea funciară, valabilă la data generării. Acesta potrivit unui proiect de ordin semnat de directorul general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Radu Codruț Ștefănescu.

Orice persoană poate solicită extrasul de carte funciară pentru informare, pentru a afla situația cadastral – juridică a imobilului din acel moment.

Extrasul de carte funciară pentru informare se eliberează la solicitarea oricărei persoane, pentru a face cunoscută situația cadastral – juridică a imobilului la momentul întocmirii acestuia.

Documentul este în dezbatere publică până pe 12 februarie și a fost elaborat ca urmare a lansării platformei online e-payment. Aplicația este destinată utilizării publice, pe bază de user și parolă, și permite atât proceduri de plată, cât și consultarea arhivei electronice de cadastru și carte funciară.

„În partea a doua a cărților funciare deschise ca urmare a primei înregistrări sistematice se menționează, după închiderea lucrărilor pentru întreaga unitate administrativ-teritorială, faptul că au la bază înregistrarea sistematică precum și data finalizării acesteia. Această mențiune se evidențiază și în extrasul de carte funciară pentru informare sau pentru autentificare”, adaugă inițiatorii.

Proiectul de act normativ modifică și completează Regulamentul de avizare, recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 700 din 2014, cu modificările și completările ulterioare.

 

Descarca si citeste proiectul pentru avizare si receptie – ANCPI

 

 

 

 

 

 

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus