Oferte locuri de munca top

Estimările managerilor europeni din construcţii

RIMG0252Optimismul industriei de construcţii europene a înregistrat o uşoară revenire în luna  iulie după scăderea din luna precedentă, potrivit celui mai recent sondaj Barometrul CE.

Imaginea a rămas una pozitivă, climatul CE ajungând la o valoare de echilibru de 20,1%, o uşoară îmbunătăţire faţă de valoarea de 17,8%, înregistrată în iunie. Valoarea de echilibru reprezintă procentul de răspunsuri pozitive minus procentul de răspunsuri negative.

S-a constatat o îmbunătăţire importantă în ceea ce priveşte activitatea din luna iulie comparativ cu activitatea din luna precedentă. 9,7% dintre respondenţi au declarat că în luna iulie nivelul activităţi a fost mai ridicat decât în iunie, luna în care doar 1,7% dintre respondenţi au declarat acelaşi lucru.

Acest nivel de încredere este totuşi mai redus faţă nivelurile de încredere înregistrate în primăvară şi în prima parte a verii.

A existat, de asemenea, un sentiment de îmbunătăţire în comparaţie cu situaţia de acum un an. Astfel, 14% dintre respondenţi au spus că au fost mai ocupaţi în această lună  decât în iulie 2014. Comparativ, în iunie nivelul a fost de 7,8%, în luna mai sondajul înregistra acelaşi nivel ca în iulie.

Ca întotdeauna, în acest an încrederea în viitor este foarte puternică. Dintre respondenţi, 36,6% au declarat că se aşteaptă ca nivelul activităţii să crească în decurs de un an.

Totuşi, în luna iunie nivelul respondenţilor încrezători a fost mai ridicat, de 44%. Începând cu sfârşitul anului trecut respondenţii chestionarului barometrului CE s-au arătat pozitivi în legătură cu viitorul sectorului de construcţii. Din luna octombrie 2014 peste 20% din respondenţi privesc viitorul cu încredere.

Sus