Solplanet x AeroFix

Drum de legatura A1 –  Aeroportul Timisoara: gata pentru lansarea licitatiei

Licitația pentru proiectarea unui drum de legătură între autostrada A1 și Aeroportul Internațional „Traian Vuia” va putea fi lansată de către autoritățile locale.

Drumul va avea lungimea de șapte kilometri și două benzi pe sens.

Valoarea totală estimată a investiției este de 22 de milioane de euro, finanțarea urmând să fie făcută din fonduri europene.

Unda verde a fost dată odată cu semnarea parteneriatului între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Consiliul Județean Timiș.

CNAIR va elabora și va depune aplicația pentru finanțarea acestui obiectiv de investiții, va promova hotărârile de guvern necesare exproprierilor și va pune la dispoziția Consiliului Județean specialiști din companie de câte ori va fi nevoie, a transmis Cristian Pistol, director general CNAIR.

Consiliul Județean Timiș va elabora SF-ul și proiectul tehnic, va realiza auditul de siguranță rutieră și se va ocupa de lucrări.

Investitie de peste 160 mil euro intr-un nou proiect industrial

Drumul va descongestiona traficul, va crește siguranța rutieră și va reduce poluarea atât a aerului, cât și cea fonică.

”Până în acest moment, am semnat 68 de astfel de parteneriate cu autoritățile locale” a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus