Solplanet x AeroFix

Două proiecte majore din Ilfov şi Maramureş vor putea fi finalizate

Două proiecte majore în execuție, cu o valoare a cofinanţării de 68 milioane de euro, vor putea fi finalizate în actuala perioadă de programare.

Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, a aprobat fazarea celor două proiecte începute între 2007 – 2013 pentru modernizarea infrastructurii de apă din Ilfov, respectiv dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor din Maramureş.

„Asigurarea unor servicii de alimentare cu apă şi de management al deşeurilor de calitate este esențială, în primul rând, pentru sănătatea cetățenilor noștri. Mă bucur că putem ajuta  autoritățile locale și regionale din România să finalizeze aceste proiecte, atât de importante pentru comunitățile lor, cu ajutorul fondurilor europene”, a declarat Corina Crețu.

Proiectele de infrastructură avute în vedere sunt:

*54 de milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de apă şi a sistemului de canalizare din judeţul Ilfov. Proiectul este cofinanţat prin Fondul de coeziune. Prin acest proiect se are în vedere extinderea şi reabilitarea surselor de apă freatică, a conductelor de apă şi a unor staţii de tratare şi clorurare. De asemenea, proiectul prevede construirea şi reabilitarea unor rezervoare de apă şi a unor staţii de pompare. Printre municipalităţile vizate se numără Pantelimon, Dobroieşti, Bragadiru, Cornetu, Domneşti, Ciorogârla, Brăneşti şi Cernica.

* 14 milioane de euro pentru dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor din judeţul Maramureş. Valoarea reprezintă cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regional. În cadrul proiectului se au în vedere investiţii în colectarea deşeurilor, inclusiv cea selectivă, precum și transportul, transferul, tratarea şi depozitarea acestora. Depozitele non-conforme cu standardele europene vor fi închise sau reabilitate.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus