Oferte locuri de munca top

Doua cetati primesc 8,5 mil. euro pentru reabilitare

Cetăţile Făgăraş şi Râşnov vor primi din fonduri europene 8,5 milioane euro pentru reabilitarea şi amenajarea construcţiilor, dar şi a spaţiilor adiacente.

ADR Centru a aprobat recent cerererile de finanţare prin POR 2014 – 2020 în vederea reabilitării celor două cetăţi.

 

Cetatea Făgăraş, amenajări de aproape 5 milioane euro

În cazul Cetății Făgărașului, valoarea proiectului este de 4,9 milioane de euro. Cu banii europeni vor fi amenajate două podeţe de lemn peste şanţul de apărare (unul la intrarea principala, iar celălalt pe latura de nord). Din şanţul respectiv se va îndepărtarea valul de pământ de lângă ziduri, astfel încât piloni de stejar pe care este realizată fundaţia să aibă suficientă umezeală pentru a se conserva.

De asemenea, vor fi executate lucrări la turnuri, la ziduri şi vor fi amenajate ateliere, inclusiv unul de fierărie.

 

La Râșnov, vor fi demolate mai întâi lucrările neautorizate

În cazul Cetății Râșnov, valoarea proiectului este de 3,6 milioane de euro, iar în primă fază, vor fi eliminate toate lucrările neautorizate realizate în trecut de investitorul italian. Ulterior, vor efectuate reparaţii la zidurile de apărare, se vor  reface parţial sau total unele turnuri şi căsuţe. Proiectul mai prevede refacerea sistemului de apărare de tip «gaură de lup», de la intrarea în incinta de vest. De asemenea, se vor amenaja spaţii pentru viitorul muzeu, dar şi zone pentru expoziţii şi activităţi în aer liber.

 

Pentru a obţine finanţări nerambursabile, au fost depuse la ADR peste 30 de proiecte din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, însă cele două proiecte brașovene au obținut un punctaj mare, astfel că au fost admise la finanțare, precizează bizbrasov.ro

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus