Solplanet x AeroFix

Diferențe mai mari de pret între centru și zonele mărginașe din Capitală

DSC07597Diferența între prețurile medii solicitate de proprietarii apartamentelor din segmentul mediu și premium al Capitalei și prețurile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginașe s-a adâncit în ultimele 12 luni, conform unui studiu realizat de HomeFinders.

În august 2014, valoarea medie solicitată de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale și de Nord ale Bucureștiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decât prețul solicitat pentru apartamentele situate în zonele mărginașe.

În luna august a acestui an, pretențiile proprietarilor de apartamente din segmentul mediu și premium au rămas aceleași, însă valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele mărginașe au scăzut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro. Astfel, diferența dintre prețurile solicitate pe cele două segmente distincte de piață a crescut într-un an cu peste 20%, pânăla 17.000 de euro.

Comparativ cu luna iulie a acestui an, în august, prețurile solicitate au înregistrat o scădere de 1,68%. Proprietarii au solicitat prețuri mai mici cu 1.000 de euro, atât pentru apartamentele din centrul, semicentrul și Nordul Capitalei, cât și pentru cele din zonele mărginașe. Așadar, prețurile medii solicitate în august pe cele două segmente de piață s-au menținut la aceeași distanță înregistrată în luna precedentă.

În timp ce prețurile solicitate au consemnat o ușoară scădere în august față de iulie, volumul de oferte a crescut. Luna trecută, proprietarii au scos pe piață un număr total de 3.639 de oferte, cu 3,11% mai multe decât în iulie. Din totalul de 3.639 de apartamente scoase la vânzare, 1.692 sunt situate în centrul, semicentrul și Nordul Capitalei, iar 1.947 se află în zonele mărginașe. Comparativ cu august 2014, volumul total de oferte din luna august a acestui an a înregistrat o creștereimportantă, de 75,96%.

 

 

Sus