Oferte locuri de munca top

Darian DRS: preţurile apartamentelor au stagnat în 2014

blocPreţurile apartamentelor au înregistrat la nivel naţional o scădere de 0,3%  pentru construcţiile vechi respectiv 0,2% pentru apartamentele noi în semestrul II din 2014.

Faţă de preţurile din 2008 apartamentele vechi au înregistrat o depreciere de 40% în timp ce pentru  construcţiile noi preţurile au scăzut cu 32%.

Un aspect interesant al pieței este orientarea cererii potențiale spre apartamentele construite recent, în detrimentul celor vechi, potrivit unui studiu al pieţei rezidenţiale elaborat de Darian DRS.

De asemenea piaţa a rămas una a cumpărătorului în ciuda aparentei stagnări a preţurilor. Cei care îşi caută un apartament  “ solicită informații suplimentare cu privire la proveniența materialelor de construcție, credibilitatea și încrederea constructorului și, nu în ultimul rând, cu privire la dotările și amenajările proprietății și vecinătăților.”, se mai arată în raport.

Astfel  prețul mediu de tranzacționare a apartamentelor vechi, la nivel național, a fost de 678 €/mp în timp ce preţul mediu în perioada iulie-decembrie pentru apartamentele noi a înregistrat  o ușoară creștere de la 757 €/mp în S1 la 776 €/mp.

În S2 din 2014 prețul mediu înregistrat la nivel național la tranzacționarea caselor a fost de 573 €/mp, continuându-se tendința de depreciere uşoară, aproximativ 0,17%, potrivit sursei citate.

Sus