Oferte locuri de munca top

Darian DRS: Preţurile apartamentelor au stagnat anul trecut

blocPreţurile apartamentelor au înregistrat o scădere de 0,3%  pentru construcţiile vechi, respectiv 0,2% pentru apartamentele noi în semestrul II din 2014, potrivit unui studiu al pieţei rezidenţiale elaborat de Darian DRS.

Faţă de preţurile din 2008 apartamentele vechi au înregistrat o depreciere de 40% în timp ce pentru  construcţiile noi preţurile au scăzut cu 32%.

Un aspect interesant al pieței este orientarea cererii potențiale spre apartamentele construite recent, în detrimentul celor vechi,

De asemenea, piaţa a rămas una a cumpărătorului în ciuda aparentei stagnări a preţurilor. Cei care îşi caută un apartament  “solicită informații suplimentare cu privire la proveniența materialelor de construcție, credibilitatea și încrederea constructorului și, nu în ultimul rând, cu privire la dotările și amenajările proprietății și vecinătăților”, se mai arată în raport.

Astfel  prețul mediu de tranzacționare a apartamentelor vechi, la nivel național, a fost de 678 euro/mp în timp ce preţul mediu în perioada iulie-decembrie pentru apartamentele noi a înregistrat  o ușoară creștere, de la 757euro/mp în S1 la 776 euro/mp.

În S2 din 2014 prețul mediu înregistrat la nivel național la tranzacționarea caselor a fost de 573 euro/mp, continuându-se tendința de depreciere uşoară, aproximativ 0,17%, potrivit sursei citate.

Sus