Oferte locuri de munca top

Cum vrea noul prim ministru Truss sa opreasca scumpirea facturilor de energie

Pentru a opri creșterea prețurilor la facturile de energie mai multe măsuri au fost discutate și chiar aplicate în ultima perioadă de timp. Nu este însă de neglijat opțiunea pe care o propune Liz Truss, noul prim-ministru al Regatului Unit, potrivit Bloomberg.

Aceasta elaborează un plan de 130 de miliarde de lire sterline pentru a îngheța facturile la energie din Regatul Unit.

Astfel, vor fi fixate facturile anuale de electricitate și gaz pentru o gospodărie tipică din Marea Britanie la nivelul actual de 1.971 de lire sterline (2.300 de dolari).

Dezvoltarea unui mare ansamblu continua cu peste 375 apartamente

Măsura ar urma să intre în vigoare la începutul lunii viitoare, ceea ce ar oferi un adevărat ajutor având în vedere că facturile la energie din Marea Britanie urmau să crească cu 80% din octombrie la 3.548 de lire sterline pe an pentru o gospodărie medie.

Miniștrii vor stabili un nou preț unitar pe care gospodăriile îl vor plăti pentru electricitate și gaz.

Conform planului lui Truss, furnizorii de energie vor fi obligați să perceapă gospodăriilor o rată redusă pentru energia lor, iar guvernul va garanta o finanțare care va acoperi diferența, potrivit documentelor văzute de Bloomberg.

Peste 3 mii mp de hale, in cadrul unor noi proiecte industriale

Prețul pe care companiile energetice vor avea voie să îl taxeze va fi stabilit de miniștri și va fi probabil revizuit în fiecare trimestru.

Chiar de săptămâna trecută, Truss dorea să extindă pachetul de asistență existent pus în aplicare de fostul cancelar Rishi Sunak de la 400 de lire sterline per gospodărie la 1.000 de lire sterline. Cu toate acestea, după lungi discuții, s-a decis că acest lucru nu va fi suficient.

Sus