Oferte locuri de munca top

Crestere spectaculoasa a tranzactiilor de spatii de birouri din tara

DSC03804In prima jumatate din 2014, in afara Bucurestiului s-au inchiriat cu 60% mai multe spatii de birouri moderne decat in aceeasi perioada din 2013. Potrivit previziunilor consultantului imobiliar Esop, in urmatorii zece ani tranzactiile de spatii de birouri din tara se vor intensifica.
In afara Capitalei, in primul semestru din 2014 au fost tranzactionate spatii de birouri care totalizeaza o suprafata de 15.557 mp, pe primul loc fiind Timisoara (5.532 mp) si pe locul doi Cluj-Napoca (5.190 mp).
Din totalul pietei de birouri, 11,5% din volumul de tranzactii de la nivel national s-au realizat in alte patru orase in afara de Bucuresti: Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Ploiesti.
Alexandru Petrescu, managing partner ESOP Consulting l CORFAC International, precizeaza:
„Credem ca in urmatorii 5-10 ani se vor intensifica investitiile in spatii de birouri din tara, dezvoltate prin proiecte din ce in ce mai extinse si la standarde occidentale de calitate. Dezvoltarea serviciilor de inchiriere de birouri in marile centre universitare, precum Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov este fireasca si benefica si contribuie la o dezvoltare organica a Romaniei, echilibrand piata fortei de munca. Deocamdata, chiriile pentru spatiile de birouri de clasa A si B sunt comparabile cu cele din Bucuresti, din cauza ofertei care abia tine pasul cu cererea, dar in timp concurenta isi va spune cuvantul si pe aceste piete locale si chiriile se vor distanta usor.”
O schimbare a avut loc si in ceea ce priveste interesul chiriasilor, majoritatea firme de IT&C sau de consultanta financiara, pentru orasele din afara Capitalei: anul trecut in S1 pe primul loc era orasul Sibiu, pe locul doi Cluj-Napoca si pe trei Timisoara, dar in 2014 Timisoara a urcat pe primul loc, urmata la foarte mica distanta de Cluj-Napoca, in timp ce orasul Sibiu a iesit din top.
Acest lucru se datoreaza atat cresterii cererii de birouri din acest zone, dar si faptului ca oferta de spatii de birouri recent livrate se aliniaza la standardele superioare ale cladirilor similare din Bucuresti.

Sus