Oferte locuri de munca top

Creste PIB-ul, cresc investitiile straine

poza-6Indicatorii pe primele nouă luni ale acestui an arată că Produsul Intern Brut a crescut și, de asemenea, investițiile străine au crescut, potrivit Institutului Național de Satatistică și Băncii Naționale a României..

Produsul Intern Brut a crescut, în primele nouă luni cu 4,8% pe seria ajustată sezonier, comparativ cu perioada similară din 2015.

În trimestrul III 2016 PIB a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,6% raportat la trimestrul anterior. Față de același trimestru din anul 2015, Produsul Intern Brut a înregistrat o creștere cu 4,6% pe seria ajustată sezonier.

Seriile ajustate sezonier se recalculează trimestrial ca urmare a modificării modelelor adoptate, a numărului de regresori folosiți, a modificării seriilor brute și a numărului de observații disponibile, menționează INS.

Investițiile străine directe au însumat 3,14 miliarde de euro în primele nouă luni ale acestui an, în creștere cu 25% comparativ cu cele înregistrate în aceeași perioadă din 2015.

Comparativ cu primele opt luni ale anului, investițiile străine directe au crescut cu aproape 400 de milioane de euro, de la 2,74 miliarde de euro la 3,14 miliarde de euro.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus