Oferte locuri de munca top

Creste numarul constructorilor, scad insolventele in sector

În primele șapte luni ale acestui an, în sectorul construcțiilor s-a înregistrat un număr în creștere de noi înmatriculări de firme.

Numărul de înmatriculări de persoane fizice și juridice cu activitate în domeniu construcțiilor la Registrul Comerțului a crescut cu o treime, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, numărul de firme noi apărute pe piață a crescut de la 7.263 la 9.612. Numai în luna iulie au fost înmatriculate 1.162 de firme în acest sector.

În același timp, numărul profesioniștilor din construcții intrați în insolvență în primele șapte luni ale acestui an a fost de 557. Față de aceeași perioadă a anului trecut când au fost 800 de intrări în insolvență, s-a înregistrat o scădere de peste 30%. În luna iulie au intrat în insolvență 91 de profesioniști.

Înmatriculările ce au ca obiect de activitate tranzacțiile imobiliare s-au ridicat la 1.562 în primele șapte luni ale anului în curs. Anul trecut, în ianuarie – iulie au fost 1.544 înmatriculări de firme care au ca activitate tranzacțiile imobiliare. În luna iulie au fost înregistrate 227 de firme cu activitate imobiliară.

În primele șapte luni ale anului 2019 au intrat în insolvență 68 firme cu activitate în tranzacțiile imobiliare. Față de primele șapte luni din 2018 când au intrat în insolvență 115 de fime, scăderea din primele șapte luni ale acestui an a fost de peste 40%. În luna iulie a acestui an au intrat în insolvență 8 firme ce se ocupă cu tranzacții imobiliare.

La nivelul întregii economii, în primele șapte luni ale acestui an au fost înregistrate la Registrul Comerțului 88.508 de noi firme. Numărul acestora este mai mare cu aproape 8% decât cel din perioada similară a anului trecut. În luna iulie au fost înregistrate la Registrul Comerțului un număr de 10.568 de firme.

Numărul profesioniștilor intrați în insolvență, la nivelul întregii economii, a scăzut. În perioada ianuarie – iulie au intrat în insolvență 3.733 de profesioniști, mai puțini cu 28,7% decât în primele șapte luni ale anului precedent, când numărul acestora a fost de 5.237. În luna iulie au intrat în insolvență 537 de profesioniști.

 

 

Citiți și:

A fost aprobat un proiect rezidential de lux in Capitala

300 mil euro pentru realizarea unei variante ocolitoare

Cat costa casele pe structura metalica  

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus