Oferte locuri de munca top

Creşte apetitul pentru afaceri imobiliare

Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX Romania

Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX Romania

În contextul în care piaţa imobiliară dă semne de revenire, a crescut şi apetitul antreprenorilor pentru afaceri imobiliare.
„Afacerile pe segmentul agenţiilor imobiliare se dezmorţesc, treptat, după ce în perioada de criză economică peste 75% dintre birourile existente la nivelul pieţei din România s-au închis. Astfel, tot mai multe noi agenţii imobiliare sunt deschise an de an, mai ales în marile oraşe din ţară, unde piaţa de profil dă semne clare de revenire”, a declarat Razvan Cuc, director regional RE/MAX România, deţinătorul master – francizei companiei americane.
O variantă simplă pentru intrarea în afaceri imobiliare constă în achiziţionarea unei francize. În cazul RE/MAX, costul francizei este variabil, pornind de la 7.000 de euro net, la care se adaugă o redevenţă lunară procentuală din venituri şi una fixă administrativă.
Peste 60% dintre francizele RE/MAX România sunt conversii ale unor agenţii imobiliare independente, care au ales să se afilieze reţelei americane. Restul, sunt antreprenori care provin din alte industrii şi hotărăsc să demareze acum o afacere în imobiliare.
„Interesul pentru o franciză imobiliară este mai mare în rândul antreprenorilor cu experienţă pe această piaţă, însă ne bucură să observăm o creştere şi în zona start-up-urilor”, a adăugat Răzvan Cuc.

Sus