Oferte locuri de munca top

Construcția unei noi fabrici de elicoptere ar putea începe în această toamnă

Eurocopter_X3_F-ZXXX_ILA_2012_2Lucrările de construcție la noua fabrică de elicoptere Airbus la Brasov ar putea să înceapă în a doua jumătate a lunii octombrie.

Reprezentanții Airbus Helicopters au menționat, în cadrul întâlnirii de la finele săptămânii trecute cu secretarul de stat în Ministerul Economiei,  Sorin Encuțescu că, în condițiile în care toate procedurile legale vor fi îndeplinite în timp, este posibil ca începerea lucrărilor de construcție la noua fabrică de elicoptere să aibă loc în a doua jumătate a lunii octombrie.

În cadrul discuţiilor a fost evidențiată determinarea pentru realizarea în România a unei noi capacități industriale destinate producției de elicoptere și finalizarea procedurilor legale de obținere a ajutorului de stat și a autorizațiilor de construire a noii fabrici.

Au fost discutate, de asemenea, aspecte privind principiile care vor fi incluse în noul Acord de cooperare care va contribui la definirea și statuarea noului cadru de cooperare. Acordul va statua inclusiv participarea largă a unor companii românești din industria aerospațială, în calitate de potențiali subcontractori, la fabricarea acestui elicopter. 

La întâlnire au participat reprezentanții Airbus Helicopters – Franța și Airbus Helicopters Industries – România.

Sus