Solplanet x AeroFix

Consilierii municipiului Bucuresti vor vota electronic

73În ședința de ieri a Consiliului General al Municipiului București s-a votat în unanimitate folosirea votului electronic.

Folosirea sistemului electronic de vot, care a costat  180.000 euro, va permite înregistrarea individuală a votului consilierilor generali și includerea acestei informații în procesul verbal de ședință, astfel încât locuitorii orașului să cunoască opțiunile și activitatea reprezentanților săi.

Folosirea sa a fost întârziată în mai multe rânduri de respingerea înregistrării amprentei de către unii consilieri generali, ulterior de identificarea necesității de a modifica Regulamentul Consiliului (carenu prevedea această posibilitate de vot) și, ultima dată, de abținerea de la vot a câtorva consilieri care, astfel, au împiedicat realizarea cvorumului necesar.

Sub umbrela campaniei “Nu Aștepta Super Eroi”, CeRe, alături de Funky Citizens și ActiveWacth, a inițiat o campanie de mobilizare pe facebook și a încurajat cetățenii să trimită emailuri lui Robert Negoiță, președintele PSD București, pentru a convinge consilierii generali din propria organizație să nu se mai abțină de la vot, împiedicând astfel modificarea Regulamentului.

Prin campania „Nu Astepta Supereroi”, CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică a acţionat în ultimii ani pentru transparentizarea procesului decizional la nivelul administraţiei publice centrale şi locale.

 

 

Pentru detaliisuplimentare:

Sînziana Dobre (Centrul de Resurse pentru participare publică): tel. 0723 176 681, sinziana@ce-re.ro

Sus