Oferte locuri de munca top

Concurs pentru amenajarea unui spatiu pietonal

În data de 27 mai va fi lansat concursul de idei pentru realizarea unui spațiu urban din municipiul Oradea.

Concursul are ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru realizarea unui spațiu/volum simbol pe amplasamentul delimitat de strada Independenței și malul Crișului Repede, amplasament redefinit prin proiectul pentru realizarea parcării subterane, investiție în curs de execuție.

„E un concurs internațional care se va desfășura în condițiile actuale exclusiv online”, a menționat viceprimarul Mircea Mălan.

Participanții la concurs pot fi birouri individuale de arhitectură, asocieri constituite de birouri individuale de arhitectură, societăți civile de arhitectură sau alte forme legale de exercitare a profesiei de arhitect, din România sau din alte țări, fie individual sau în asociere. În cazul unei asocieri, liderul acesteia va înscrie proiectul în concurs.

Concurenții persoane juridice vor avea obligatoriu ca asociat sau angajat un arhitect cu drept de semnătură, membru al Ordinului Arhitecților din România sau al unei organizații similare din țara sa, care exercită legal profesia de arhitect.

Individual sau prin asociere, concurenții trebuie să dețină capacitatea de încheiere a unui contract de servicii de proiectare pe teritoriul României, capacitate ce va trebui dovedită în fața Promotorului, în cazul câștigării concursului.

Organizatorii recomandă ca echipele să aibă în componenţa lor și: urbanişti, peisagiști, designeri, artiști plastici, ingineri de trafic, sociologi, istorici, ingineri sau persoane cu altfel de pregătire, considerată de către participanți ca fiind relevantă pentru propunerea elaborată, din țară sau străinătate.

„În ceea ce privește calendarul concursului, în data de 27 mai se va lansa concursul, iar data de 5 iunie este data limită până la care se pot face înscrieri la acest concurs. 6 iulie 2020, ora 15 este data limită de primire a proiectelor, iar în 7 iulie va avea loc jurizarea online a proiectelor, urmând ca în data de 9 iulie să anunțăm rezultatele. Până în 13 iulie se pot face contestații, urmând ca în data de 15 iulie să organizăm o expoziție virtuală în care să prezentăm atât proiectele primite cât și cel câștigător”, a declarat Radu Fortiș, arhitectul șef al municipiului Oradea.

Conform directorului Instituției Arhitectului Șef, juriul concursului va fi format din reprezentanții Primăriei Oradea, precum și profesori și arhitecți cunoscuți din România și din alte țări.

„Vrem să rezulte un proiect de foarte bună calitate și vrem ca acest spațiu, dincolo de valorile lui utilitare, să fie un punct de atracție pentru oraș și un alt loc în care orădenii și turiștii să se simtă bine. Acolo se vor putea organiza iarăși tot felul de activități cultural- artistice și credem că orașul are nevoie de astfel de spații pentru că am văzut și ce se întâmplă în Piața Unirii: practic este un loc unde orașul trăiește și se manifestă, și asta este foarte important pentru noi”, a menționat viceprimarul Mircea Mălan.

 

 

 

 

 

Citiți și:

Cat costa un abonament pentru lucrari de mentenanta a instalatiilor

Constructii cu peste 50 mii mp sc vor fi desfiintate

Expansiunea marilor retele de retail continua cu trei noi unitati in provincie

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus